Baklažanai su česnakiniu užpilu, feta ir prieskoninėmis žolėmis

baklazanai su feta 1Užpilas gaminamas iš dviejų dalių: pirmoji – susmulkinkite šalotinį svogūną, užberkite žiupsnelį druskos, užpilkite 0,5 šaukšto citrinos sulčių ir palikite 10 min. Antra dalis: trintuvėje sutrinkite 1 česnako skiltelę, užpilkite 1 šaukštu citrinos sulčių ir palikite 10 min. Tada dar įmaišykite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, 0,5 šaukštelio smulkinto kumino sėklų ir vos vos aštrios paprikos.
Viskas. Dabar didelį baklažaną supjaustome riekelėmis, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir kepame grilinėje keptuvėje.
Sudėliojame lėkštėje, apibarstome susmulkintu fetos sūriu, šviežiomis mėtomis ir kalendromis, užpilame šalotinių svogūnų ir česnakiniu užpilu.
Kartą pabandžius norėsis dar ir dar.


Už receptą dėkingi: http://www.finecooking.com/recipes/grilled-eggplant-garlic-cumin-vinaigrette-feta-herbs.aspx