Cukinijų „frittata” su ožkos sūriu

cukiniju frittata

Reiks: 0,5 kg tarkuotų cukinijų, 2 skiltelių česnako, 8 kiaušinių, 60 g ožkos pieno sūrio (galite keisti Feta, bus taip pat skanu), krapų arba petražolių.

Cukinijas šiek tiek nusunkiame, 2 minutes pakepiname ant alyvuogių aliejaus. Įdedame smulkintą česnaką ir dar minutę kepame. Sudedame lengvai išplaktus kiaušinius, sūrio gabalėlius, krapus arba petražoles, pagardiname druska ir viską gerai išmaišome. Kepame 10 minučių ant mažos ugnies vis atkeldami kraštelius ir šaukštu nusemdami išsiskyrusį skystį. Dabar belieka tik gražiai apversti ir dar porą minučių pakepti. Jei tokių sugebėjimų neturite, galima tiesiog pašauti į orkaitę, veikiančią grilio režimu.

Skanu valgyti tiek karštą, tiek atvėsusią.