Juodi tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša

tagliatele su sepiju rasaluPas mus užsukęs kulinarinio lofto ČIOP ČIOP šefas Gian Luca Demarco nusipirko sepijų rašalo. Ką gamino? O gi juodus tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša. Mes neragavome, bet ragavusieji sako, kad labai skanu. Dalinamės jo receptu:
4 porcijoms
Makaronams
250g kietagrūdžių kviečių miltų
50g manų kruopų
3 kiaušiniai
2g sepijų rašalo
Padažui
100g lašišos (šviežios, rūkytos arba sūdytos)
½ stiklinės grietinės
50g sviesto
alyvuogių aliejaus
viskio
½ citrinos
druskos, pipirų

Makaronų paruošimas
Į dubenį supilti miltus, manų kruopas ir sepijų rašalą. Viską gerai išmaišyti ir įmušti kiaušinius. Išminkyti tešlą, suformuoti kamuoliuką ir apvynioti maistine plėvele. Tešlą įdėti į šaldytuvą ir palikti pailsėti bent 15 minučių. Išėmus iš šaldytuvo, iškočioti 2-3 mm storio lakštą, gausiai apiberti miltais, suvynioti ir supjaustyti 1-1,5cm pločio juostelėmis. Makaronus lengvais pirštų judesiais atskirti ir išvynioti. Užvirti vandenį, negailint priberti druskos ir virti apie 1-2 minutes.

Padažo paruošimas
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir sviestą, įdėti česnaką ir apkepti. Kubeliais pjaustytą lašišą sudėti į keptuvę ir apkepti, užpilti viskiu ir uždegti. Kai alkoholis nugaruos ir liepsna užges, sudėti grietinę, įspausti citrinos sultis, pagardinti druska ir pipirais. Į keptuvę sudėti išvirtus makaronus ir viską
gerai sumaišyti.
Skanaus!