Lazanija su vištiena, moliūgais, pesto padažu ir maskarponės sūriu

lazagne su mascLazanija su vištiena, moliūgais, pesto padažu ir maskarponės sūriu. Jums reiks (nuo originalaus recepto kiek nukrypome ir pakoregavome produktų kiekius):

2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 smulkintų svogūnų, 2 smulkintų česnako skiltelių, 2 vištos krūtinėlių,1 šaukšto miltų, 300 ml vištienos sultinio, 500 g maskarponės sūrio, 125 g pesto padažo, 0,5 nedidelio moliūgo, šiek tiek tarkuoto muskato riešuto, lazanijos lakštų (3 sluoksniams), 80 g parmezano, 0,5 stiklinės pieno, 50 g pinijų.

Puode pakepinkite svogūnus, kol suminkštės, sudėkite česnaką, dar truputį  pakepkite. Nustumkite svogūnus ir česnakus į puodo kraštą ir apkepkite vištos krūtinėles. Suberkite miltus ir užpilkite sultiniu. Troškinkite 10-15 min. Tuomet vištieną išskaidykite 2 šakutėmis, sudėkite pusę maskarponės sūrio ir pesto padažą, dar patroškinkite, kol pradės tirštėti.

Tuo pat metu orkaitėje kepkite moliūgo skilteles (15-20 min.), kol suminkštės, sutrinkite šakute, pagardinite muskato riešutu.

Trumpai apvirkite lazanijos lakštus.

Belieka viską „surinkti”: dedame pusę vištienos masės, klojame lazanijos laktštus, dedame moliūgo masę, apibarstome parmezanu, vėl dedame makaronus, likusią vištienos masę, dar sluoksnį lazanijos ir ant viršaus klojame sluoksnį maskarponės sumaišytos su pienu, apibarstome likusiu parmezanu ir pinijomis.

Mūsų krautuvėje rasite lazanijos lakštų, maskarponės, parmezano, pesto padažo, sultinio, muskato riešutų, aliejaus.

Kepame 40 min. Darbo daug, bet rezultatas stulbinantis.

Originalus receptas: http://www.bbcgoodfood.com/recipe/chicken-squash-pesto-lasagne