Marinuotos alyvuogės

Pabodo įprasto skonio alyvuogės? Siūlome pasigaminti šiltas marinuotas alyvuoges. Greita, paprasta ir labai skanu!

Jums reiks:

  • marinuotos2 puodelių juodųjų arba žaliųjų alyvuogių,
  • 50-60 ml ypač gryno alyvuogių aliejaus,
  • 1 lauro lapelio,
  • 1 žiupsnelio pankolio sėklų,
  • 1 skiltelės smulkinto česnako,
  • 1 žiupsnelio kajeno pipirų,
  • šviežių rozmarino lapelių,
  • 0,5-1 citrinos sulčių,
  • 1 citrinos smulkintos žievelės,
  • 2 šaukštų šviežių petražolių.

Nupilkite alyvuogių sūrymą ir meskite jas į verdantį vandenį. Pavirkite 5 minutes, nupilkite vandenį.

Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejų, leiskite jam sušilti, tuomet sumeskite prieskonius ir česnaką. Leiskite prieskoniams sušilti, tačiau neperkepkite! Sudėkite apvirtas alyvuoges, apibarstykite petražolėmis. Pateikite su šilta balta duona.

Skanaus!