Miela Beata apie šias salotas savo bloge rašė taip: „Po šių salotų išgirdau štai ką: kaip restorane, ačiū Dievui, gausim dabar vėl normalaus maisto. Bet žinokite, tas restoranų aukštumas pasiekti gali kiekvienas. Žinote, kame buvo šitų salotų paslaptis? Ogi labai skanus sūris.”
Siūlome išbandyti sėkmę ir Jums.
Reikės:
- poros saujų gražgarsčių
- 4-5 nedidelių kriaušyčių, saldžių, bet tvirtokų
- 4 pailgų nedidelių geltonų pomidorų
- mėlynojo sūrio Picon
- Padažui:
- pusės citrinos sulčių
- šaukštelio medaus
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- druskos
Gražgarstes nuplaunam ir gerai nusausinam. Kriaušes nulupam ir supjaustom pailgais gabaliukais. Pomidorus taip pat. Sumaišom citrinų sultis su medum ir trupučiu druskos, tada pilam aliejaus, sumaišom. Tegul būna gana skystokas. Į lėkštę dedam gražgarstes, tada kriaušes, pomidorus, pabarstom pagnaibytais sūrio gabaliukais. Pašlakstom padažu. Štai jums restoranas.
Šaltinis: http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/melynojo-surio-ir-kriausiu-salotos/