Mėtų šaltsriubė

metu saltsriubePamenat, ragavom mėtų šaltsriubę Užupio krautuvėj, kurią gamino Skirmantas iš Soupcafe ? Taigi  pagaliau pristatome receptą:

PRIEŠ GAMINANT ANT STALO IŠRIKIUOTI (keturioms porcijoms):

4 nedidelius agurkus, be sėklų, nuskustus ir sutarkuotus

1 šaukštą šviežių citrinos sulčių

Pilną saują mėtos lapų, smulkiai sukapotų

Pilną saują šviežių krapų, smulkiai supjaustytų

2 sutraiškytas česnako skilteles

500 ml natūralaus jogurto

1 šaukštą alyvuogių aliejaus

1 arbatinį šaukštelis druskos

100g išlukštentų ir pakepintų saulėgrąžų sėklų

KAIP GAMINTI

Dideliame puode lengvai ir su meile sumaišykite sutarkuotus agurkus, citrinos sultis, mėtą, krapus, česnaką, jogurtą, alyvuogių aliejų ir druską. Viską maišykite dideliu šaukštu ir dainuokite megstamiausią dainą. Supilkite visą mišinį į blenderį ir trinkite dideliu greičiu, kol pasidarys vientisa masė. Jei neturite blenderio – teks kramtyti patiems, skonis nuo to nenukenčia. Patiekite iš karto, arba atšaldykite šaldytuve. Siupilsčius sriubą į lėkštes ant kiekvienos užbarstykite saulėgrąžų sėklų ir papuoškite mėtos lapeliu.