Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Draugų receptai

saksuka su harissa

Šakšuka su harissa

Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite keptą papriką, šaukštą harissa padažo, šaukštą pomidorų tyrės ir smulkinto česnako. Trumpai pakepkite, tuomet supilkite smulkintus konservuotus pomidorus ir troškinkite 10-15 min. Kai padažas sutirštės, padarykite duobutes, į jas sumuškite kiaušinius, apibarstykite … Skaitykite išsamiau…

sumustinis su ozkos suriu ir mėlynėmis

Karštas sumuštinis su mėlynėmis ir ožkos sūriu

Kol yra mėlynių, būtinai išbandykite šį karštą sumuštinį: ant duonos tepkite šviežią ožkos sūrį, apibarstykite mėlynėmis ir smulkintais šviežiais bazilikais. Suvožkite ir apkepkite. Skamba gerai, ar ne? Šaltinis: http://sinfulnutrition.com/blueberry-basil-goat-cheese-panini-sandwich/

mangu ledai formeleje

Mangų ledai su kokosų pienu

Mangų ledai su kokosų pienu: sumaišykite lygiomis dalimis mangų tyrę ir kokosų pieną. Įdėkite mėtų lapelių ir supilkite į ledų formeles. Paprasčiau nebūna!

mangu sorbetas 1

Mangų sorbetas

Supilkite mangų tyrę į indą ir padėkite į šaldymo kamerą. Kas valandą pamaišykite šakute, kad tyrė nesušaltų į vientisą ledo gabalą. Po kelių valandų gaivus desertas gali keliauti ant jūsų stalo.

mangu ledai

Mangų ledai su grietinėle

1,5 stiklinės grietinėlės išplakite su 1/4 stiklinės cukraus pudros, supilkite 2 stiklines mangų tyrės, išmaišykite. Palaikykite šaldymo kameroje 2-3 val., tuomet masę susmulkinkite smulkintuvu ir vėl įdėkite į kamerą. Po geros valandos ledai turėtų būti paruošti.

tagliatele su sepiju rasalu

Juodi tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša

Pas mus užsukęs kulinarinio lofto ČIOP ČIOP šefas Gian Luca Demarco nusipirko sepijų rašalo. Ką gamino? O gi juodus tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša. Mes neragavome, bet ragavusieji sako, kad labai skanu. Dalinamės jo receptu: 4 porcijoms Makaronams 250g kietagrūdžių … Skaitykite išsamiau…

chorizo su krevetemis

Krevečių ir chorizo užkandis

200 g vidutinio dydžio krevečių 200 g chorizo dešrelių 1 susmulkinta česnako skiltelė 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių 1 šaukštas raudonojo vyno acto 1 šaukštas sauso chereso 1/4 puodelio tyro alyvuogių aliejaus 2 šaukštai susmulkintų petražolių Į dubenį sudėkite krevetes, česnaką, … Skaitykite išsamiau…

pyragėliai su chorizo

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su chorizo dešra ir ožkos sūriu

4 asmenims: 100 g pievagrybių alyvuogių aliejaus 500 g sluoksniuotos tešlos 100 g chorizo 8 vyšniniai pomidorai 16 brokolių pumpurų (nuplikytų verdančiu vandeniu) 100 g ožkos pieno sūrio Pievagrybius susmulkinkite, pakepinkite alyvuogių aliejuje. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite norimo dydžio kvadratais, ant … Skaitykite išsamiau…

Kuskusas su Gruyere

Siūlome pasigaminti: kuskusas su romaninėmis salotomis ir Gruyère sūriu

Jums reikės: 200 g Gruyère sūrio 25 g sviesto 2 šaukštai miltų 400 ml pieno druskos, pipirų, muskato riešuto 200 g kuskuso 200 ml vištienos sultinio 800 g romaninių salotų 75 g pekano riešutų Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė