Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Draugų receptai

saksuka su harissa

Šakšuka su harissa

Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės. Sudėkite keptą papriką, šaukštą harissa padažo, šaukštą pomidorų tyrės ir smulkinto česnako. Trumpai pakepkite, tuomet supilkite smulkintus konservuotus pomidorus ir troškinkite 10-15 min. Kai padažas sutirštės, padarykite duobutes, į jas sumuškite kiaušinius, apibarstykite … Skaitykite išsamiau…

sumustinis su ozkos suriu ir mėlynėmis

Karštas sumuštinis su mėlynėmis ir ožkos sūriu

Kol yra mėlynių, būtinai išbandykite šį karštą sumuštinį: ant duonos tepkite šviežią ožkos sūrį, apibarstykite mėlynėmis ir smulkintais šviežiais bazilikais. Suvožkite ir apkepkite. Skamba gerai, ar ne? Šaltinis: http://sinfulnutrition.com/blueberry-basil-goat-cheese-panini-sandwich/

mangu ledai formeleje

Mangų ledai su kokosų pienu

Mangų ledai su kokosų pienu: sumaišykite lygiomis dalimis mangų tyrę ir kokosų pieną. Įdėkite mėtų lapelių ir supilkite į ledų formeles. Paprasčiau nebūna!

mangu sorbetas 1

Mangų sorbetas

Supilkite mangų tyrę į indą ir padėkite į šaldymo kamerą. Kas valandą pamaišykite šakute, kad tyrė nesušaltų į vientisą ledo gabalą. Po kelių valandų gaivus desertas gali keliauti ant jūsų stalo.

mangu ledai

Mangų ledai su grietinėle

1,5 stiklinės grietinėlės išplakite su 1/4 stiklinės cukraus pudros, supilkite 2 stiklines mangų tyrės, išmaišykite. Palaikykite šaldymo kameroje 2-3 val., tuomet masę susmulkinkite smulkintuvu ir vėl įdėkite į kamerą. Po geros valandos ledai turėtų būti paruošti.

tagliatele su sepiju rasalu

Juodi tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša

Pas mus užsukęs kulinarinio lofto ČIOP ČIOP šefas Gian Luca Demarco nusipirko sepijų rašalo. Ką gamino? O gi juodus tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša. Mes neragavome, bet ragavusieji sako, kad labai skanu. Dalinamės jo receptu: 4 porcijoms Makaronams 250g kietagrūdžių … Skaitykite išsamiau…

smidrai su gruyere

Smidrų ir Gruyere sūrio tartas

Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, dėkite į kepimo formą, subadykite šakute, kepkite orkaitėje 10-15 min. Tuomet užtarkuokite Gruyere sūrio, sudėkite smidrus ir dar 15 min. kepkite.

salotos su smidrais ir buivoliu mocarela

Salotos su smidrais ir buivolių mocarela

Smidrus apvirkite 4-5 min. pasūdytame vandenyje, į dubenį dėkite mėgstamų salotų, smidrus, pjaustytus pomidorus, svogūnus, suplėšytą mocarelą. Padažui sumaišykite actą, aliejų ir garstyčias. Bus gardu, jei uždėsite ir kelis baziliko lapelius. Skanaus! Šaltinis: http://www.italianfoodforever.com/2012/06/asparagus-cherry-tomato-mozzarella-salad/

smidrai su pomidorais ir feta

Smidrai su pomidorais ir fetos sūrio padažu

Smidrus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Trumpai apkepkite ant keptuvės ar lauko kepsninėje. Pateikite su smulkintais pomidorais ir fetos padažu. Padažui smulkintuve sutrinkite: Kalamata alyvuoges, fetos sūrį, svogūną, česnaką, alyvuogių aliejų, raudono vyno actą, šiek tiek dižono garstyčių, … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė