Naujienos

Užupio krautuvės naujienos

azeno slyvos

Aženo slyvos

Džiovintos Aženo slyvos! Didelės, saldžios, sultingos, saulės nubučiuotos, be galo skanios! O istorija tai tokia: po trečiojo kryžiaus žygio (XIII a.) benediktinų vienuoliai parsigabeno iš Damasko slyvų ir sukryžmino Aženo apylinkėse augusias slyvas su rytietiškomis. Rezultatas buvo stulbinantis. Džiovintos slyvos…

IšsamiauAženo slyvos
paprika elavion vintage

Paprikos iš Ispanijos

Švelni paprika (milteliai) – universalus prieskonis, naudojamas daugybei patiekalų gardinti. Švelni rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti.…

IšsamiauPaprikos iš Ispanijos
nduja2

Nduja

Vieni ją vadina dešra, kiti paštetu. Bet kokiu atveju, tai labai aštrus produktas iš Kalabrijos (Italija). Sumalta mėsa (kiaulės žandai, lašinukai), daugybė aitriųjų paprikų (30-40%) ir dar šiek tiek prieskonių bei druskos. Viskas sukišta į storąją žarną ir 6 mėnesius…

IšsamiauNduja
Giusti Banda Rossa

Geriausias balzaminis actas

Geriausias Modenos balzaminis actas – Giuseppe Giusti kūrinys Banda Rossa! Deimantinis apdovanojimas – „Diamond Taste Award! Toks suteikiamas tik tiems produktams, kurie mažiausiai 7 kartus laimi apdovanojimus „Superior Taste Award” Briuselyje rengiamame maisto produktų ir gėrimų konkurse. Actą sukūrė Giuseppe…

IšsamiauGeriausias balzaminis actas
Zaabar

Zaabär

Aukščiausios kokybės belgiškas šokoladas, praturtintas pačiais įvairiausiais prieskoniais. Šokoladas, kuris kviečia keliauti po skonių pasaulį. François Decarpentrie, kompanijos įkūrėjas, pasakoja, kad pavadinimą sugalvojo įkvėptas rytietiško turgaus Bazaar, esančio Stambule, turgaus, kuriame prieskonių, kvapų ir spalvų įvairovė tiesiog pribloškia.

IšsamiauZaabär
Paul Pipa sausainiai

Paul & Pipa

Paul & Pipa – smagi draugiškų sausainukų kompanija. Tikriausiai jie panašūs į jus, jei ir jūs mėgstate smagiai leisti laiką, susitikinėti su draugais, jaukius pokalbius ir nekaltas apkalbas, keliones ir skanų bei sveiką maistą.  Jie labai skirtingi, bet juos vienija…

IšsamiauPaul & Pipa
Velykiniai pyragai

Velykiniai pyragai

Tradiciniai Velykiniai pyragai jau ant mūsų lentynų. Italai šiuos pyragus vadina „Colomba Pasquale” – Velykinis balandis, mat pyragai kepami balandžio formos. Turime tradicinių, su šokoladu, su vyšniomis, su pictacijų, lazdyno riešutų ar limoncello kremu.

IšsamiauVelykiniai pyragai