Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Kefalių botarga

bottarga kefaliu

Botarga (it. Bottarga) – džiovintų kefalių arba tuno ikrai. Produktas vartojamas nuo Senovės Egipto laikų, arabų dėka išpopuliarėjęs Sardinijoje ir Sicilijoje.
Ar žinote, kad kefalių botarga (bottarga di muggine) yra švelnesnė, šviesesnė ir populiaresnė, nei tuno. Botarga daroma vasarą: iš kefalių labai atsargiai išimami ikrai (labai svarbu nepažeisti apsauginės plėvelės), nuvalomi, pasūdomi, po kurio laiko paslėgiami ir džiovinami.
Botarga idealiai tinka makaronams gardinti: keptuvėje pakaitinkite alyvuogių aliejų, įdėkite šiek tiek česnako, galite užtarkuoti citrinos žievelės. Į aliejų sukrėskite virtus makaronus ir užtarkuokite botargos.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė