Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Penne al Nero di Seppia

Picture 1164

Aukščiausios kokybės itališki makaronai, pagaminti iš kietagrūdžių kviečių. Juodą spalvą suteikia sepijų rašalas.

Makaronų kokybei svarbiausia yra receptūra ir kietagrūdžių miltų bei vandens santykis. Nuo tinkamų sudėtinių dalių priklauso ir galutinis produkto skonis. Jei makaronai kokybiški, virimo metu praktiškai neišsiskiria krakmolas, todėl jie nesulimpa.
Kietagrūdžių kviečių makaronus drąsiai valgyti pataria ir medikai – dietologai, o mitybos piramidėje makaronai kartu su duona sudaro jos bazę. Angliavandeniai – geriausias, greitai skylantis energijos šaltinis.

Išvirti jie turi būti „al dente“ arba lietuviškai „ant danties“. Tai reiškia, kad  makaronai turi būti išvirę, bet dar kietoki – kandant viduje turi jaustis stangrumas – taip išvirti makaronai “neina į kūną”.  Kokybiškus makaronus tikrai nesunku išvirti – jie nesulips. Svarbiausia – turi būti daug vandens, kad makaronai turėtų erdvės. Virti pasūdytame vandenyje vidutiniškoje kaitroje neuždengtame puode. Kaitra neturi būti per maža, kad makaronai nemirktų ilgai vandenyje. Iš kitos pusės – neturi ir labai kunkuliuoti, kad nesuardytume makaronų struktūros. Svarbiausias momentas – makaronų nepervirti.

  • Sudėtis: kietagrūdžių kviečių miltai, vanduo, sepijų rašalas 1%.
  • Rekomenduojama virti 6-8 min.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė