Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Mėsos gaminiai

Prosciutto-Cotto-Arrosto-Diamante-Nero1

Prosciutto Cotto Arrosto

Virtas ir keptas itališkas kiaulienos kumpis. Lėtai verdamas, kad tirptų burnoje, vėliau aptepamas ir kepamas. Naudojamas sumuštiniamas, picoms, makaronų patiekalams, gardus ir vienas su balta duona.

Pastrami jautiena 1

Virtas ir keptas jautienos kumpis

Sumuštiniams, salotoms, užkandžiams.

nduja

Nduja

Vieni ją vadina dešra, kiti paštetu. Bet kokiu atveju, tai labai aštrus produktas iš Kalabrijos (Italija). Sumalta mėsa (kiaulės žandai, lašinukai), daugybė aitriųjų paprikų (30-40%) ir dar šiek tiek prieskonių bei druskos. Viskas sukišta į storąją žarną ir 6 mėnesius … Skaitykite išsamiau…

lardo di Colonnata

Lardo di Colonnata

Lardo di Colonnata – garsiausi ir geriausi itališki lašiniai, 6 mėnesius brandinti Feraros marmuro voniose! Pjaustom labai plonai ir su didele meile. Tiesiog tirpsta burnoje.

capocollo_-stagionato

Capocollo stagionato

Capocollo stagionato – vytinta kiaulienos sprandinė. Šviežia kiaulienos sprandinė nuplaunama raudonu vynu, įtrinama druska, česnakais ir prieskoninėmis žolėmis ir vytinama. Capocollo – riebesnė nei vytintas kumpis, tačiau riebalai pasiskirstę tarp raudonos mėsos suteikia gaminiui švelnų skonį ir sultingumo. Capocollo vartojamas … Skaitykite išsamiau…

pancetta ar

Pancetta Arrotolata

Pancetta Arrotolata – vytinta kiaulienos šoninė, ypatinga tuo, kad yra susukta, todėl daug minkštesnė ir sultingesnė už tiesiog vytintą šoninę. Gaminama labai paprastai: šoninė įtrinama druska ir pipirais, susukama ir laikoma vėsioje vietoje maždaug 40 dienų, vėliau vytinama. Šoninė dažnai … Skaitykite išsamiau…

speck trentino

Speck Trentino

Rūkytas kumpis iš Trento provincijos (Italija). Iš pradžių kumpis iškaulinamas, įtrinamas priekoniais ir druska, tuomet rūkinamas savaitę po keletą valandų kasdien. Gamintojas: Pezzetta S.r.l. (Italija)

bresaola

Bresaola

Bresaola – itališka vytinta jautiena. Nuo kitų vytintų gaminių skiriasi tuo, kad ruošiama iš ypatingai liesos mėsos. Mėsa įtrinama druska ir prieskoniais, į kurių sudėtį dažniausiai įeina cinamonas, muskato riešutas, kadagio uogos, juodieji pipirai, lauro lapai, čiobreliai, raudonėliai, rozmarinai ir … Skaitykite išsamiau…

spianata

Spianata Romana

Tradicinė vytinta dešra Spianata Romana iš Romos. Prieš vytinimą suspaudžiama tarp dviejų lentų, todėl įgauna jai būdingą plokščią formą. Pagardinta vyne trintais česnakais. Kilmės šalis: Italija

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė