Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Alfredo padažas

alfredo padazas

Tradicinis Alfredo padažas. Naudojamas makaronų patiekalams, su vištiena ir daržovėmis.

Garbė vadintis visame pasaulyje populiaraus Alfredo padažo kūrėju tenka italui Alfredo di Lelio. Anot legendos, šis virtuvės šefas į tradicinį padažą fettuccine makaronams, daromą iš sviesto ir trumpai brandinto parmezano pridėjo dar daugiau sviesto bei kitų sūrių, taip norėdamas įtikti po sūnaus gimdymo nusilpusiai žmonai. Gal ir dabar šis padažas nebūtų garsus, jei 1920 metais į Alfredo restoraną nebūtų užsukusi Holivudo garsenybių pora, kuriems fettuccine Alfredo paliko neišdildomą įspūdį. Stebėtis nereiktų, nes patiekalo gaminimas buvo savotiškas šou, vykstantis restorano lankytojų akyse. Teatrališkais judesiais padažas buvo maišomas su makaronais, juos iškeliant labai aukštai.

Bet kokiu atveju, dabar visame pasaulyje padažas vadinamas Alfredo ir be sviesto ir sūrių į jį dar dedama grietinėlės. Tikra nuodėmė besilaikantiems dietų.

Grynasis kiekis: 350 g (4 porcijos).

Kilmės šalis: Italija.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė