Lauro lapai – vienas universaliausių prieskonių pasaulyje. Naudojami sriuboms, troškiniams, mėsos ir žuvies patiekalams, marinatams, desertams. Lauro lapai – nepakeičiama daugelio prieskonių mišinių sudedamoji dalis, tokių, kaip „chmeli suneli”, „garni bouquet”, „garam masala” ir t. t. Jų sudėtyje yra net 4-6% … Skaitykite išsamiau…
Ñoras – mažos, apvalios paprikėlės, kurių minkštimas intensyvaus ir salstelėjusio skonio. Jos naudojamos sriuboms ir troškiniams pagardinti. Patiekalams su ryžiais suteikia autentišką „ispanišką“ spalvą ir skonį. Labai plačiai naudojamos Ispanijoje, ypač Mursijos, Valencijos ir Katalonijos provincijose.
Švelnios ir aštrios rūkytos paprikos dribsniai. Grynasis kiekis: 35 g. Kilmės šalis: Ispanija
Šafranas – prieskonis, gaunamas iš daržinių krokų (Crocus sativus) purkos. Pavadinimas kilęs iš arabų kalbos žodžio a’far, reiškiančio geltonas. Į europiečių kalbas šafrano pavadinimas atėjo per lotynų kalbą, kurioje jis vadinamas safranum. Europoje šafraną pirmieji pradėjo auginti ispanai, vėliau – … Skaitykite išsamiau…
Sepijų rašalas išgaunamas iš sepijų (tai toks moliuskas) rašalinių liaukų, kurias moliuskai naudoja gynybai nuo priešų – paskleisdami didelį rašalo debesį ir suklaidindami grobuonis.Tai natūralūs maistiniai dažai, suteikiantys patiekalams juodą spalvą. Dažniausiai sepijų rašalas naudojamas gaminant juodą “risotto”, ispanišką “paella”, … Skaitykite išsamiau…
Švelni paprika (milteliai) – universalus prieskonis, naudojamas daugybei patiekalų gardinti. Švelni rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti. … Skaitykite išsamiau…
Švelni paprika (milteliai) – universalus prieskonis, naudojamas daugybei patiekalų gardinti.
Švelni rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti. Visiems patiekalams suteiks dūmo aromatą.
Aštri rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti. Visiems patiekalams suteiks dūmo aromatą.
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė