Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prieskoniai

pasaulio druskos 1

Pasaulio druskos

Gerandės jūros druska, Havajų raudonoji (Alea) druska, Havajų žalioji bambukų druska, Indijos juodoji druska Kala Namak, Indijos piramidžių juodosios druskos dribsniai, Murėjaus upės druska.

falk salt 1

Falksalt druskos kristalai

Tradiciniu būdu išgauti plokšti jūros druskos kristalai. Dėl skonių ir spalvų įvairovės taps atradimu tiek namų, tiek restorano virtuvėje.  Mūsų asortimente: balti, juodi, su citrina, su laukiniais česnakais, rūkyti, su grybais, su čili, su rozmarinais, su rūkyta paprika (chipotle). Kilmės … Skaitykite išsamiau…

druska su trumais JT

Druskos su trumais Tartufi Jimmy

Stambi jūros jūros druska ir jūros druskos kristalai su baltaisiais ir juodaisiais trumais. Kilmės šalis: Italija.

maldono druska rukyta 1

Rūkyta Maldono druska

Rūkyti jūros druskos kristalai. Suteiks subtilų dūmo skonį mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalams. Tiks gardinti sriubas, padažus, salotas ir marinatus.

Maldono pipirai

Maldono pipirai

Nesmulkinti juodieji pipirai. Rinkti rankomis, džiovinti saulėje. Aštrūs ir labai aromatingi.

safranas

Šafranas

Šafranas – prieskonis, gaunamas iš daržinių krokų (Crocus sativus) purkos. Pavadinimas kilęs iš arabų kalbos žodžio a’far, reiškiančio geltonas. Į europiečių kalbas šafrano pavadinimas atėjo per lotynų kalbą, kurioje jis vadinamas safranum. Europoje šafraną pirmieji pradėjo auginti ispanai, vėliau – … Skaitykite išsamiau…

sepiju rasalas

Sepijų rašalas

Sepijų rašalas išgaunamas iš sepijų (tai toks moliuskas) rašalinių liaukų, kurias moliuskai naudoja gynybai nuo priešų – paskleisdami didelį rašalo debesį ir suklaidindami grobuonis.Tai natūralūs maistiniai dažai, suteikiantys patiekalams juodą spalvą. Dažniausiai sepijų rašalas naudojamas gaminant juodą “risotto”, ispanišką “paella”, … Skaitykite išsamiau…

svelnus karis rajah

Švelnus karis Rajah

Autentiškas prieskonių mišinys iš Madraso (Indija). Švelnaus skonio kario milteliai. Naudokite 1 arbatinį šaukštelį 300 g mėsos, paukštienos, žuvies ar daržovių. Sudėtis: kalendros, ciberžolės, garstyčios, avinžirniai, kuminas, aitriosios paprikos, vaistinė ožragė, juodieji pipirai, česnakai, druska, pankoliai.

Fior di Sale

Fior di sale

Jūros druskos kristalai iš Trapani (Sicilija). Surenkami tradiciniu būdu, vidutinio stambumo. Druskoje gausu magnio ir kalio.  Rekomenduojama salotoms, ant iškeptos žuvies, ant duonos su sviestu.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė