Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prieskoniai

lauro lapai 1

Lauro lapai

Lauro lapai – vienas universaliausių prieskonių pasaulyje. Naudojami sriuboms, troškiniams, mėsos ir žuvies patiekalams, marinatams, desertams. Lauro lapai – nepakeičiama daugelio prieskonių mišinių sudedamoji dalis, tokių, kaip „chmeli suneli”, „garni bouquet”, „garam masala” ir t. t. Jų sudėtyje yra net 4-6% … Skaitykite išsamiau…

maldono druska rukyta 1

Rūkyta Maldono druska

Rūkyti jūros druskos kristalai. Suteiks subtilų dūmo skonį mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalams. Tiks gardinti sriubas, padažus, salotas ir marinatus.

safranas

Šafranas

Šafranas – prieskonis, gaunamas iš daržinių krokų (Crocus sativus) purkos. Pavadinimas kilęs iš arabų kalbos žodžio a’far, reiškiančio geltonas. Į europiečių kalbas šafrano pavadinimas atėjo per lotynų kalbą, kurioje jis vadinamas safranum. Europoje šafraną pirmieji pradėjo auginti ispanai, vėliau – … Skaitykite išsamiau…

sepiju rasalas

Sepijų rašalas

Sepijų rašalas išgaunamas iš sepijų (tai toks moliuskas) rašalinių liaukų, kurias moliuskai naudoja gynybai nuo priešų – paskleisdami didelį rašalo debesį ir suklaidindami grobuonis.Tai natūralūs maistiniai dažai, suteikiantys patiekalams juodą spalvą. Dažniausiai sepijų rašalas naudojamas gaminant juodą “risotto”, ispanišką “paella”, … Skaitykite išsamiau…

paprika elavion vintage

Paprikos iš Ispanijos

Švelni paprika (milteliai) – universalus prieskonis, naudojamas daugybei patiekalų gardinti. Švelni rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti. … Skaitykite išsamiau…

svelni paprika avion

Švelni paprika

Švelni paprika (milteliai) – universalus prieskonis, naudojamas daugybei patiekalų gardinti.

rukyta svelni paprika aviom

Švelni rūkyta paprika

Švelni rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti. Visiems patiekalams suteiks dūmo aromatą.

astri rukyta paprika

Aštri rūkyta paprika

Aštri rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti. Visiems patiekalams suteiks dūmo aromatą.

prieskoniai paeljai

Prieskoniai paeljai

Prieskonių mišinys su šafranu ispaniškai paeljai: ciberžolė, švelni paprika, juodieji pipirai, čiobreliai, gvazdikėliai, muskato riešutas, petražolės, rozmarinai, šafranas.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė