Tradiciniu būdu išgauti plokšti jūros druskos kristalai. Dėl skonių ir spalvų įvairovės taps atradimu tiek namų, tiek restorano virtuvėje. Mūsų asortimente: balti, juodi, su citrina, su laukiniais česnakais, rūkyti, su grybais, su čili, su rozmarinais, su rūkyta paprika (chipotle). Kilmės … Skaitykite išsamiau…
Stambi jūros jūros druska ir jūros druskos kristalai su baltaisiais ir juodaisiais trumais. Kilmės šalis: Italija.
Rūkyti jūros druskos kristalai. Suteiks subtilų dūmo skonį mėsos, paukštienos ar žuvies patiekalams. Tiks gardinti sriubas, padažus, salotas ir marinatus.
Šafranas – prieskonis, gaunamas iš daržinių krokų (Crocus sativus) purkos. Pavadinimas kilęs iš arabų kalbos žodžio a’far, reiškiančio geltonas. Į europiečių kalbas šafrano pavadinimas atėjo per lotynų kalbą, kurioje jis vadinamas safranum. Europoje šafraną pirmieji pradėjo auginti ispanai, vėliau – … Skaitykite išsamiau…
Sepijų rašalas išgaunamas iš sepijų (tai toks moliuskas) rašalinių liaukų, kurias moliuskai naudoja gynybai nuo priešų – paskleisdami didelį rašalo debesį ir suklaidindami grobuonis.Tai natūralūs maistiniai dažai, suteikiantys patiekalams juodą spalvą. Dažniausiai sepijų rašalas naudojamas gaminant juodą “risotto”, ispanišką “paella”, … Skaitykite išsamiau…
Aštrūs kario milteliai, pagaminti pagal tradicinį receptą Bangalore (Indija). Naudokite vieną arbatinį šaukštelį 450 g mėsos, žuvies ar paukštienos. Sudėtis: kalendros, ciberžolė, aitriosios paprikos (12%), garstyčios, imbieras, kuminas, ožragė.
Tradicinis prieskonių mišinys iš Indijos. Sudėtis: kalendra, imbieras, cinamonas, kuminas, juodieji pipirai, aitriosios paprikėlės, kardamonas, gvazdikėliai, lauro lapai, cinamonas, muskato riešutas.
Švelni paprika (milteliai) – universalus prieskonis, naudojamas daugybei patiekalų gardinti. Švelni rūkyta paprika (milteliai) – labai populiarus prieskonis Ispanijoje. Paprika džiovinama rūkymo būdu, vėliau sumalama į miltelius. Siūloma žuvies patiekalams, mėsos ir paukštienos, troškiniams, sriuboms, pomidorų padažams, ispaniškai paeljai skaninti. … Skaitykite išsamiau…
Švelnūs kario milteliai, pagaminti pagal tradicinį receptą Bangalore (Indija). Naudokite vieną arbatinį šaukštelį 450 g mėsos, žuvies ar paukštienos. Sudėtis: kalendros, ciberžolė, aitriosios paprikos (6%), garstyčios, imbieras, kuminas, ožragė.
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė