Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Ryžiai ir kruopos

bomba

Ryžiai Bomba

Aukščiausios rūšies ispaniški ryžiai Bomba. Sugeria tris kartus daugiau sultinio, nei patys sveria (įprasti ryžiai sugeria 2 kartus daugiau), bet išlieka išlieka birūs, o tai labai svarbu ruošiant paeliją. Bomba – labai sena ryžių rūšis. Jie bręsta labai lėtai, o … Skaitykite išsamiau…

arborio ryžiai 1

Ryžiai Arborio

Arborio – populiariausi ryžiai, naudojami rizoto ruošimui. Stambūs, apvalūs ir krakmolingi. Gaminant išlieka kietoki viduje, nepraranda formos. Kilmės šalis: Italija

carnaroli ryziai

Ryžiai Carnaroli

Vidutinio stambumo ryžiai Carnaroli idealiai tinka rizoto ruošimui. Nuo labiau žinomų Arborio ryžių skiriasi didesniu krakmolo kiekiu, tvirtesne struktūra, yra ilgesni. Carnaroli dažnai vadinami ryžių karaliumi. Kilmės šalis: Italija.

plikyti ryziai Ribe

Plikyti ilgagrūdžiai Ribe ryžiai

Kvapnūs, nesulimpantys ilgagrūdžiai ryžiai puikiai tinka garnyrams, salotoms, apkepams. Ryžiai specialiai apdoroti garais, šio proceso metu vitaminai ir mineralinės medžiagos yra sustumiamos į grūdo branduolį, todėl vėliau verdant neprarandamos. Proceso metu ryžiai įgauna specifinę rusvą spalvą. Kilmės šalis: Italija

juodieji ryžiai nerone 1

Juodieji ryžiai Nerone

Įspūdingos tamsiai violetinės spalvos ir ypatingo skonio ryžiai, pasižymintys didele maistine verte, turtingi ląsteliena, fosforu, magnio, seleno mikroelementais ir vitaminu B5.  Šių ryžių tėvynė – Kinija. Legenda teigia, kad juodieji ryžiai buvo auginami tik imperatoriui (todėl dar vadinami imperatoriškaisiais), o … Skaitykite išsamiau…

la perla ryziai

Ryžiai paeljai

Aukščiausios kokybės ispaniški ryžiai, skirti paelijai gaminti. Auginami šalia Valensijos, Albufera gamtos draustinyje. Žymimi kilmės vietos nuorodos ženklu “Valensija DOP”. Apvalūs, 5,2 mm skersmens, perlų spalvos J.Sendra ryžiai pasižymi išskirtine savybe sugerti visus skonius ir kvapus, todėl ypač tinka tradicinei … Skaitykite išsamiau…

polenta su trumais

Polenta su trumais

Polenta – tradicinis Šiaurės Italijos valstiečių patiekalas. Mūsų siūloma polenta su trumais yra lengvai ir greitai paruošiama, nes pagaminta iš apvirtų kukurūzų miltų, pagardinta sūriu ir trumais. Grynasis kiekis: 250 g. Kilmės šalis: Italija. Paruošimas: puode užvirkite 1,2 l vandens … Skaitykite išsamiau…

polenta

Polenta

Polenta – tradicinis Šiaurės Italijos valstiečių patiekalas. Mūsų siūloma polenta yra lengvai ir greitai paruošiama, nes pagaminta iš apvirtų kukurūzų miltų. Grynasis kiekis: 500 g. Kilmės šalis: Italija. Paruošimas: puode užvirkite 2 l vandens ir pagardinkite druska. Lėtai suberkite pakelio … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė