Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

Ossau-Iraty

Ossau-Iraty

Ossau-Iraty – vienas seniausių sūrių pasaulyje, jo amžius siekia 3000 metų, o rašytiniuose šaltiniuose minimas dar 1 amžiuje. Kas gali paneigti, kad pirmasis jį padarė Antikos dievo Apolono sūnus Aristėjas, pasak legendos, ganęs avis ir paversdavęs jų pieną nuostabiu sūriu? … Skaitykite išsamiau…

saint marcelin

Saint Marcellin

Minkštas karvės pieno sūris, pavadintas miesto, iš kurio kilęs garbei. Parduodamas su keramikiniu indeliu, kuriame ir šildomas prieš valgant. Kreminės tekstūros, malonaus skonio, turi lengvą grybų poskonį. Abejingų šiam mažam sūreliui nėra. Kilmės šalis: Prancūzija

vallesur su trumais

Vallesur su trumais

Išskirtinio skonio avies pieno sūris, pagardintas juodaisiais trumais.

vallesur su pedro ximenez1

Vallesur su Pedro Ximenez

Avies pieno sūris su Pedro Ximenez vynu. Kilmės šalis: Ispanija

manchego

Manchego DOP

Manchego – sūris, gaminamas La Mancha regione (Ispanija) ir tik iš Manchega veislės avių pieno. Manchega avys ištisus metus ganosi ganyklose ir minta vietos augalais, jos geriausiai prisitaikė prie vietos klimatinių sąlygų, kurios yra labai atšiaurios: vasaros labai karštos, o … Skaitykite išsamiau…

Moliterno al tartufo

Pecorino Moliterno al Tartufo

Pasterizuoto avies pieno sūris su trumais iš Sardinijos (Italija). Brandinamas  ir skalaujamas alyvuogių aliejaus ir vyno acto mišiniu 12 mėnesių. Kuomet sūris įgyja savo charakterį, prisotinamas juodųjų trumų kremo ir toliau brandinamas 6 mėnesius. Tikra trumų “bomba”! Puikiai tiks su … Skaitykite išsamiau…

semicurado

Madurado Oreado Caprillice

Trumpai brandintas (30 dienų), puskietis ožkos pieno sūris. Labai švelnaus skonio, dėl savo šviežumo patiks visiems ožkų sūrių mėgėjams. Kilmės šalis: Ispanija

madurado la casita

Madurado La Casita Caprillice

Mažiausiai 30 dienų brandintas ožkos pieno sūris. Sviestinės, tamprios tekstūros, subtilaus skonio. Pavadinimas “La Casita” išvertus iš ispanų kalbos, reiškia “namelis”, taip sūris vadinamas dėl savo formos. Kilmės šalis: Ispanija

semi romero

Semicurado Al Romero Caprillice

Mažiausiai 70 dienų brandintas ožkos pieno sūris, padengtas rozmarinais. Puikaus skonio ir aromato. Kilmės šalis: Ispanija

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė