Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

saint marcelin

Saint Marcellin

Minkštas karvės pieno sūris, pavadintas miesto, iš kurio kilęs garbei. Parduodamas su keramikiniu indeliu, kuriame ir šildomas prieš valgant. Kreminės tekstūros, malonaus skonio, turi lengvą grybų poskonį. Abejingų šiam mažam sūreliui nėra. Kilmės šalis: Prancūzija

Moliterno al tartufo

Pecorino Moliterno al Tartufo

Nepasterizuoto avies pieno sūris su trumais iš Sardinijos (Italija). Brandinamas  ir skalaujamas alyvuogių aliejaus ir vyno acto mišiniu 12 mėnesių. Kuomet sūris įgyja savo charakterį, prisotinamas juodųjų trumų kremo ir toliau brandinamas 6 mėnesius. Tikra trumų “bomba”! Puikiai tiks su … Skaitykite išsamiau…

saint germain 1

Le Saint Germain

Minkštas karvės pieno sūris skalauta pluta. Brandintas 2 savaites, švelnaus skonio, neintensyvaus aromato. Svoris: 200 g

pecorino toscano

Pecorino Toscano DOP

Tradicinis avies pieno  sūris iš Toskanos (Italija). Brandintas 2 mėnesius, puskietis, labai malonaus, savito skonio. Tai trečias pagal populiarumą avies pieno sūris Italijoje (po Pecorino Romano ir Pecorino Sardo), aprašytas dar Plinijaus Vyresniojo (I a.) veikale “Gamtos istorija”. Šis švelnaus … Skaitykite išsamiau…

gouda su trumais

Gouda su trumais

Pusiau kietas karvės pieno sūris, brandintas 8-10 savaičių. Ypatingą skonį suteikia tikri trumai. Jei ieškote kažko ypatingo, šis sūris būtent jums! Kilmės šalis: Olandija

Pecorino tartufo

Pecorino al tartufo

Avies pieno sūris su trumais. Puskietis, specifinio kvapo ir skonio sūris. Gamintojas: Formaggi della Familia Busti.

delice de cremiers

Delice de Cremiers

Kreminis, turtingos tekstūros, švelnus karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu. Ideliai tiks su vynuogėmis ir baltu putojančiu vynu. Svoris: 200 g. Kilmės šalis: Prancūzija

burrata

Burata

Šviežias, burnoje tirpstantis sūris iš Apulijos (Italija). Išvaizda burata panašus į mocarelą, o prapjovus jis minkštesnis ir kremiškesnis, nes viduje – mocarela sumaišyta su grietinėle. Ragaukite su šviežia duona, pomidorais, makaronais, vytintu kumpiu ar pesto padažu.

mozzarella bufala

Mozzarella di Bufala

Šviežias, nepasterizuoto buivolių pieno sūris. Kilmės šalis: Italija.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė