Ossau-Iraty – vienas seniausių sūrių pasaulyje, jo amžius siekia 3000 metų, o rašytiniuose šaltiniuose minimas dar 1 amžiuje. Kas gali paneigti, kad pirmasis jį padarė Antikos dievo Apolono sūnus Aristėjas, pasak legendos, ganęs avis ir paversdavęs jų pieną nuostabiu sūriu? … Skaitykite išsamiau…
Minkštas karvės pieno sūris, pavadintas miesto, iš kurio kilęs garbei. Parduodamas su keramikiniu indeliu, kuriame ir šildomas prieš valgant. Kreminės tekstūros, malonaus skonio, turi lengvą grybų poskonį. Abejingų šiam mažam sūreliui nėra. Kilmės šalis: Prancūzija
Manchego – sūris, gaminamas La Mancha regione (Ispanija) ir tik iš Manchega veislės avių pieno. Manchega avys ištisus metus ganosi ganyklose ir minta vietos augalais, jos geriausiai prisitaikė prie vietos klimatinių sąlygų, kurios yra labai atšiaurios: vasaros labai karštos, o … Skaitykite išsamiau…
Pasterizuoto avies pieno sūris su trumais iš Sardinijos (Italija). Brandinamas ir skalaujamas alyvuogių aliejaus ir vyno acto mišiniu 12 mėnesių. Kuomet sūris įgyja savo charakterį, prisotinamas juodųjų trumų kremo ir toliau brandinamas 6 mėnesius. Tikra trumų “bomba”! Puikiai tiks su … Skaitykite išsamiau…
Trumpai brandintas (30 dienų), puskietis ožkos pieno sūris. Labai švelnaus skonio, dėl savo šviežumo patiks visiems ožkų sūrių mėgėjams. Kilmės šalis: Ispanija
Mažiausiai 30 dienų brandintas ožkos pieno sūris. Sviestinės, tamprios tekstūros, subtilaus skonio. Pavadinimas “La Casita” išvertus iš ispanų kalbos, reiškia “namelis”, taip sūris vadinamas dėl savo formos. Kilmės šalis: Ispanija
Mažiausiai 70 dienų brandintas ožkos pieno sūris, padengtas rozmarinais. Puikaus skonio ir aromato. Kilmės šalis: Ispanija
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė