Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

Moliterno al tartufo

Pecorino Moliterno al Tartufo

Nepasterizuoto avies pieno sūris su trumais iš Sardinijos (Italija). Brandinamas  ir skalaujamas alyvuogių aliejaus ir vyno acto mišiniu 12 mėnesių. Kuomet sūris įgyja savo charakterį, prisotinamas juodųjų trumų kremo ir toliau brandinamas 6 mėnesius. Tikra trumų “bomba”! Puikiai tiks su … Skaitykite išsamiau…

saint germain 1

Le Saint Germain

Minkštas karvės pieno sūris skalauta pluta. Brandintas 2 savaites, švelnaus skonio, neintensyvaus aromato. Svoris: 200 g

pecorino toscano

Pecorino Toscano DOP

Tradicinis avies pieno  sūris iš Toskanos (Italija). Brandintas 2 mėnesius, puskietis, labai malonaus, savito skonio. Tai trečias pagal populiarumą avies pieno sūris Italijoje (po Pecorino Romano ir Pecorino Sardo), aprašytas dar Plinijaus Vyresniojo (I a.) veikale “Gamtos istorija”. Šis švelnaus … Skaitykite išsamiau…

delice de cremiers

Delice de Cremiers

Kreminis, turtingos tekstūros, švelnus karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu. Ideliai tiks su vynuogėmis ir baltu putojančiu vynu. Svoris: 200 g. Kilmės šalis: Prancūzija

burrata

Burata

Šviežias, burnoje tirpstantis sūris iš Apulijos (Italija). Išvaizda burata panašus į mocarelą, o prapjovus jis minkštesnis ir kremiškesnis, nes viduje – mocarela sumaišyta su grietinėle. Ragaukite su šviežia duona, pomidorais, makaronais, vytintu kumpiu ar pesto padažu.

mozzarella bufala

Mozzarella di Bufala

Šviežias, nepasterizuoto buivolių pieno sūris. Kilmės šalis: Italija.

camembert au calvados

Camembert au Calvados

Išskirtinis sūris iš Normandijos – Camembert au Calvados. Iš pradžių gaminamas tradicinis camembert (aišku, iš nepasterizuoto pieno), tuomet nuimama žievė ir sūris merkiamas į kalvadosą (net 10 % šio tauraus gėrimo yra sūrio sudėtyje, patikėkit, tai tikrai jaučiasi), paskutiniame etape … Skaitykite išsamiau…

castelmagno

Castelmagno DOP

Trapios tekstūros, labai įdomaus skonio sūris iš Pjemonto. Gali būti su mėlynuoju pelėsiu, gali būti be, mat pelėsis atsiranda savaime, nėra dirbtinai įšvirkščiamas.  Paviršius padengtas rusvai pilkšvu pelėsiu. Tai vienas seniausių itališkų sūrių, minimas dar 1277 m. Skanus su medumi … Skaitykite išsamiau…

brie de meaux

Brie de Meaux

Tikras Brie iš Meaux: nepasterizuoto karvės pieno, brandintas 6-8 savaites. Minkštas, kreminės tekstūros, sodraus, salsvoko skonio. Įdomūs faktai: pirmąkart rašytiniuose šaltiniuose Brie de Meaux paminėtas dar 774 metais; Liudvikas XVI prieš giljotiną paprašė gabaliuko Brie de Meaux; 1814 m. Kongreso … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė