Bleu d’Auvergne

auvergne

Bleu d’Auvergne – karvės pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu, kurio pavadinimas kilęs nuo vietos, kur gaminamas (Overnė ir jos apylinkės).  Šio sūrio istorija ne tokia jau sena, 1850 m. jį sukūrė sūrininkas Antoine Roussel, pastebėjęs kad mėlynas pelėsis, atsiradęs ant sūrio, yra įdomaus skonio. Ilgokai paeksperimentavęs, Antoine Roussel nustatė, kad geriausiai tinka ant duonos susidaręs pelėsis, o sūrį reikia subadyti,  kad pelėsis galėtų nekliudomai plisti į jo vidų. Šis atradimas netruko paplisti tarp aplinkinių  sūrio gamintojų.

Bleu d’Auvergne brandinamas 4 savaites drėgnuose rūsiuose. Lyginant su kitais pelėsiniais sūriais yra ne toks aštrus, sviestinės tesktūros, mažiau sūrus.

Puikiai tinka salotoms, padažams, su makaronais.  Užkandžiaujant siūloma derinti su saldžiais, desertiniais vynais.