Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Bûche de Chèvre

buche

Bûche de Chèvre – pasterizuoto ožkų pieno sūris, pagamintas Poitou-Charentes regione (Prancūzija). Brandinimo metu (nuo 2 sav. iki 2 mėn.) ant sūrio susidaro pakankamai kieta žievelė, padengta baltu pelėsiu.

Stipriai išreikšto ožkų sūriams būdingo skonio, švelnus ir kreminis viduje, kiek aštresnis prie žievelės.

Patiekiamas kaip stalo sūris, labai skanus lengvai pašildytas ant duonos skrebučio. Gali būti naudojamas daugybei patiekalų: picoms, salotoms, karštiems sumuštiniams.

Derinimas su vynu: baltieji Sauvignon Blanc, Riesling, Albarino.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė