Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Deliziola di capra

deliziola_di-capra

Išskirtinis ožkos pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu iš Lombardijos. Jo gamybos technologija labai primena tradicinio Gorgonzola gamybą, todėl reikalauja specifinio išmanymo ir žinių. Lyginant su kitais mėlynojo pelėsio sūriai yra sausesnis ir ne toks riebus. Skonis pikantiškas, bet ne aštrus. Brandintas mažiausiai 90 dienų drėgnose patalpose.

Deliziola di capra ragauti reiktų kambario temperatūros (kuomet atsiskleis jo aromatas), puikiai tiks su desertiniais vynais. Prie jo derės vaisiai, ypač figos, kriaušės, vynuogės.

Kilmės šalis: Italija

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė