Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Kitos šalys

manouri suris

Manouri DOP

Švelnaus skonio avių ir ožkų pieno sūris Manouri. Trumpai tariant, tai kažkas tarp fetos, mocarelos, brie ir haloumi. Ragaukite vieną su medumi, gardinkite salotas, darykite karštus sumuštinius, griliuokite – jis nuostabus! Kilmės šalis: Graikija.

feta

Feta

Avių ir ožkų pieno sūris, minkštas, sūrus, trapus, brandintas sūryme. Feta gali būti tik Graikijoje pagamintas sūris (taip po 16metų trukusių diskusijų nusprendė Europos Aukščiausiasis Teismas). Be jo neįsivaizduojamos graikiškos salotos, tyropita (sluoksniuotos tešlos “phyllo” pyragas su sūriu) ir spanakopita … Skaitykite išsamiau…

tete-de-moine

Tête de Moine

Ypatingo skonio karvės pieno sūris iš Šveicarijos. Gimęs prieš aštuonis šimtmečius Bellelay vienuolyne. Vienuoliai šį sūrį skusdavo peiliu plonomis drožlėmis, tam, kad kuo daugiau sūrio paviršiaus susiliestų su oru, atsiskleistų jo skonis ir aromatas. 1982 m. buvo sukurtas specialus skutiklis … Skaitykite išsamiau…

Gouda 36 men

Gouda 36 mėn.

3 metus brandintas karvės pieno Gouda. Jei Jums patinka sūriai, tiesiog privalote paragauti  jo paragauti. Jis nė iš tolo neprimena to minkšto, vaikams patinkančio olandiško sūrio. Tai labai kietas, gilios gintarinės spalvos, labai išraiškingo skonio sūris. Burnoje girgždantys kristalai, būdingi … Skaitykite išsamiau…

Gouda Old Peter

Gouda Old Peter

14 mėnesių brandintas karvės pieno Gouda Old Peter. Kietas, su maloniais kristalais, kreminio skonio sūris. Puikiai tiks sūrių lėkštei, dera su obuolių džemu. Kilmės šalis: Olandija

gouda ozkos

Gouda (ožkos pieno)

24 mėnesius brandintas ožkos pieno Gouda. Labai kietas, švelnaus, salsvoko, skonio. Sūris, kuris patiks net nemėgstantiems ožkos sūrių. Kilmės šalis: Olandija

gouda su trumais

Gouda su trumais

Pusiau kietas karvės pieno sūris, brandintas 8-10 savaičių. Ypatingą skonį suteikia tikri trumai. Jei ieškote kažko ypatingo, šis sūris būtent jums! Kilmės šalis: Olandija

gruyere

Gruyère

Gruyère – puskietis, nepasterizuoto karvės pieno sūris, tapęs Šveicarijos vizitine kortele. Mūsų vitrinoje esantis Gruyere yra ypatingas, padarytas garsioje sūrinėje Fromagerie Moleson, brandintas 12 mėnesių. Galbūt pats geriausias Gruyere Šveicarijoje, mat ponas Grossrieder ne tik sūrį gamina, bet pats ir … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė