feta

Avių ir ožkų pieno sūris, minkštas, sūrus, trapus, brandintas sūryme. Feta gali būti tik Graikijoje pagamintas sūris (taip po 16metų trukusių diskusijų nusprendė Europos Aukščiausiasis Teismas).

Be jo neįsivaizduojamos graikiškos salotos, tyropita (sluoksniuotos tešlos „phyllo” pyragas su sūriu) ir spanakopita (sluoksniuotos tešlos „phyllo” pyragas su špinatais) ir daugelis kitų patiekalų.

Receptai:

Avienos burgeriai su feta

Saldžių bulvių ir lęšių salotos su feta

Špinatais, feta ir mocarela įdaryta duona

Makaronai su feta ir Kalamata alyvuogėmis

Tartas su moliūgais ir feta

Avinžirnių ir avokadų salotos su feta

Cukinijų blynai su feta

Baklažanai su česnakiniu užpilu, feta ir prieskoninėmis žolėmis

Feta su arbūzu

Orkaitėje kepti baklažanai su pomidorais ir feta

Smidrai su feta