Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Grana Padano Riserva (24 mėn.)

grana padano

Grana Padano – vienas iš populiariausių itališkų sūrių. „Grana” išvertus iš italų kalbos reiškia grūdėtas, „Padano” kilęs nuo slėnio Pianura Padana. Teigiama, kad Grana Padano sukūrė vienuoliai cistersai iš Chiaravalle vienuolyno šalia Milano, kur sūriai gaminami apie 1000 metų. Kaip Parmigiano Reggiano, Grana Padano yra pusiau riebus kietas ilgai brandintas sūris (min. 9 mėn.). Jei sūris atitinka kokybinius reikalavimus, ant jo išdeginamas Grana Padano prekyženklis. Grana Padano yra panašus į parmezano sūrį, tik mažiau trupus, švelnesnis. Grana Padano sūriai skirstomi į tris grupes pagal brandinimo amžių: 1) jauniausi brandinami nuo 9 iki 16 mėnesių, 2) vidutinio brandinimo – daugiau kaip 16 mėnesių, 3) Grana Padano “Riserva” – daugiau kaip 20 mėnesių. Šis Grana Padano po 20 mėnesių tiriamas, ar atitinka aukščiausius kokybės standartus. Sūris tikriems gurmanams.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė