Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Italija

Moliterno al tartufo

Pecorino Moliterno al Tartufo

Nepasterizuoto avies pieno sūris su trumais iš Sardinijos (Italija). Brandinamas  ir skalaujamas alyvuogių aliejaus ir vyno acto mišiniu 12 mėnesių. Kuomet sūris įgyja savo charakterį, prisotinamas juodųjų trumų kremo ir toliau brandinamas 6 mėnesius. Tikra trumų “bomba”! Puikiai tiks su … Skaitykite išsamiau…

pecorino toscano

Pecorino Toscano DOP

Tradicinis avies pieno  sūris iš Toskanos (Italija). Brandintas 2 mėnesius, puskietis, labai malonaus, savito skonio. Tai trečias pagal populiarumą avies pieno sūris Italijoje (po Pecorino Romano ir Pecorino Sardo), aprašytas dar Plinijaus Vyresniojo (I a.) veikale “Gamtos istorija”. Šis švelnaus … Skaitykite išsamiau…

burrata

Burata

Šviežias, burnoje tirpstantis sūris iš Apulijos (Italija). Išvaizda burata panašus į mocarelą, o prapjovus jis minkštesnis ir kremiškesnis, nes viduje – mocarela sumaišyta su grietinėle. Ragaukite su šviežia duona, pomidorais, makaronais, vytintu kumpiu ar pesto padažu.

mozzarella bufala

Mozzarella di Bufala

Šviežias, nepasterizuoto buivolių pieno sūris. Kilmės šalis: Italija.

castelmagno

Castelmagno DOP

Trapios tekstūros, labai įdomaus skonio sūris iš Pjemonto. Gali būti su mėlynuoju pelėsiu, gali būti be, mat pelėsis atsiranda savaime, nėra dirbtinai įšvirkščiamas.  Paviršius padengtas rusvai pilkšvu pelėsiu. Tai vienas seniausių itališkų sūrių, minimas dar 1277 m. Skanus su medumi … Skaitykite išsamiau…

montasio

Montasio Stravecchio (18 mėn.)

Montasio sūris daromas nuo 13 amžiaus, jo autoriais laikomi vienuoliai, gyvenę Carnia kalnų vienuolynuose. Iš čia kildinamas ir sūrio pavadinimas, itališkai “montagne” reiškia kalnai. Šiuo metu sūris žymimas DOP ženklu, jo gamybos teritorija apribota Veneto ir Friuli regionais. Montasio valgomas … Skaitykite išsamiau…

parmigiano-reggiano

Parmigiano Reggiano Vecchio (24 mėn.)

Parmigiano Reggiano bene žinomiausias itališkas sūris. Gaminamas tik griežtai apibrėžtame regione, jam priskiriamos žemės aplink Parmą, Reggio Emiliją, Modeną ir Boloniją, kairiajame Reino upės krante ir žemės aplink Mantują, dešiniajame Po upės krante. Kiekvieną sūrio gamybos etapą, kiekvieną gamintoją kontroliuoja … Skaitykite išsamiau…

Pecorino pepato

Pecorino pepato

Itališkai “pecora” – avis, “pepe” – pipiras, taigi “Pecorino pepato” – avies pieno sūris su pipirais. Pagamintas Sicilijos pietuose, Ragusos apylinkėse. Savotiško, intensyvaus, tik jam būdingo, aštroko skonio sūris. Puikiai tiks su Chardonnay, Merlot, Sangiovese.

tomino

Tomino sott’olio

Tipiškas Pjemonto produktas: maži karvės pieno sūreliai aliejuje, pagardinti aitriosiomis paprikomis, česnakais, prieskoninėmis žolelėmis. Pjemonto regionas, Italija.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė