Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Italija

tomino

Tomino sott’olio

Tipiškas Pjemonto produktas: maži karvės pieno sūreliai aliejuje, pagardinti aitriosiomis paprikomis, česnakais, prieskoninėmis žolelėmis. Pjemonto regionas, Italija.

ciock

Formajo ciock al vino rosso

Šimtmečius egzistavusi tradicija slėpti sūrius vynuogių misoje nuo užpuolikų karo metu arba… nuo pono buhalterinių knygų – šių sūrių gamybos įkvėpėja.Tai pusiau kietas karvės arba ožkos pieno tolygios tekstūros (gali būti su nedidelėmis akutėmis) sūris, 10 dienų mirkytas vynuogių misoje. … Skaitykite išsamiau…

mediaval

Castel Medievale

Turbūt taip atrodė sūriai, gaminti viduramžiais. Nepaprastai skanus vienas, bet puikiai tiks su balta duona, medumi ar saldžiu vynu. Pieno gamybos rajonas: Treviso ir Belluno prieškalnės (Alpės). Sudėtis: karvės pienas, renetas, druska. Žievė: grublėta, drėgnesnė žiemą, sausesnė vasarą, geltonai oranžinė … Skaitykite išsamiau…

blu-al-ramandolo

Blu al Ramandolo

Ypatingas sūris su mėlynuoju pelėsiu, brandintas rūsiuose Ramandolo vynuogių misoje. Skonyje susipina mėlynojo pelėsio aštrumas, vyno vaisiškumas ir netgi medaus poskonis. Dėl ypač įdomaus ir turtingo skonio sūris vadinamas “sūriu apmąstymams”. Friuli regionas, Italija. RETAS SŪRIS

provolone-auricchio-dolce-salame

Provolone auricchio dolce salame

Saldaus pieno minkštas sūris. Lombardijos regionas, Italija.

Zoncolan di capra

Zoncolan di capra

Pusiau minkštas, 80-90 dienų brandintas sūris iš Friuli regiono. Kompaktiškos tekstūros, dramblio kaulo spalvos, malonaus, subtilaus skonio. Kilmės šalis: Italija

pecorino romano

Pecorino Romano

Pecorino Romano – vienas populiariausių itališkų sūrių pasaulyje. Gaminamas iš avių pieno (pecora itališkai reiškia avis), kietas, sūresnis ir aštresnis, nei kiti Pecorino sūriai (Pecorino Sardo, Pecorino Toscano ir pan.). Spendžiant iš pavadinimo, Pecorino Romano turėtų būti gaminamas Romos apylinkėse, … Skaitykite išsamiau…

asiago

Asiago DOP Vecchio

Asiago – vienas iš tipiškiausių Veneto krašto produktų ir populiariausias sūris šiame regione. Karvės pieno sūris, kurio tekstūra ir skonis priklauso nuo brandinimo laiko: Asiago Pressato – jaunas, 20-40 dienų brandintas sūris, minkštas, labai švelnaus, salsvoko skonio; Asiago Mezzano – … Skaitykite išsamiau…

grana padano

Grana Padano Riserva (24 mėn.)

Grana Padano – vienas iš populiariausių itališkų sūrių. „Grana” išvertus iš italų kalbos reiškia grūdėtas, „Padano” kilęs nuo slėnio Pianura Padana. Teigiama, kad Grana Padano sukūrė vienuoliai cistersai iš Chiaravalle vienuolyno šalia Milano, kur sūriai gaminami apie 1000 metų. Kaip Parmigiano Reggiano, … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė