Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Italija

375_ITAL-PIAVE

Piave Vecchio

Piave dažniausiai lyginamas su itališkų sūrių karaliumi Parmigiano Reggiano. Šis Veneto regiono sūris, brandintas mažiausiai 12 mėn., toks pat kietas, su panašiais kristalais, tačiau išsiskiria ryškiu riešutų poskoniu (netgi migdoliniu karstelėjimu), salsvokas. Piave – puikus stalo sūris, tinkamas užkandžiauti, o … Skaitykite išsamiau…

gorgonzola

Gorgonzola Dolce DOP

Minkštas, subtilaus skonio pelėsinis sūris. Lombardija, Italija.

duro italiano

Formaggio Piemonte

Itališkas kietas karvės pieno sūris, gaminamas taip pat kaip Parmigiano, tačiau neturintis DOP ženklo. Idealiai tinka tarkavimui.

taleggio

Taleggio DOP

“Taleggio” sūris, žymimas saugomos kilmės nuorodos ženklu, gaminamas iš nenugriebto karvių pieno. Jo pavadinimas kilęs nuo Taleggio slėnio, kur sūris “gimė” ir kur jis vis dar gaminamas. “Taleggio” sūriai brandinimi mažiausiai 35 dienas rūsiuose maždaug 3 ° C ir palaikant … Skaitykite išsamiau…

caprino-fresco

Caprini vaschetta

Itališkas šviežias ožkos pieno sūris.

san-pietro1

San Pietro

“San Pietro” gaminamas jau 50 metų kaimelyje San Pietro di Feletto mažoje šeimyninėje sūrinėje “Latteria Perenzin”. Maždaug 7 kg sveriančios sūrio galvos brandinamos nuo 16 iki 18 mėn., vėliau padengiamos natūraliu bičių vašku ir dar brandinamos 3 mėn. Vaškas saugo … Skaitykite išsamiau…

gorgonzola-e-mascarpone

Gorgonzola e Mascarpone

Sluoksniuotas sūris, kuriame idealiai susipina pikantiškas “gorgonzola” ir švelnus, kreminis “mascarpone”. Kilmės šalis: Italija

deliziola_di-capra

Deliziola di capra

Išskirtinis ožkos pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu iš Lombardijos. Jo gamybos technologija labai primena tradicinio Gorgonzola gamybą, todėl reikalauja specifinio išmanymo ir žinių. Lyginant su kitais mėlynojo pelėsio sūriai yra sausesnis ir ne toks riebus. Skonis pikantiškas, bet ne aštrus. … Skaitykite išsamiau…

fior-di-capra

Fior di capra

Kietas, 120 dienų brandintas ožkos pieno sūris iš Sardinijos. Fior di capra skonis labai unikalus, kiek pikantiškas, būdingas ilgai brandintiems sūriams. Kilmės šalis: Italija.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė