Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Montasio Stravecchio (18 mėn.)

montasio

Montasio sūris daromas nuo 13 amžiaus, jo autoriais laikomi vienuoliai, gyvenę Carnia kalnų vienuolynuose. Iš čia kildinamas ir sūrio pavadinimas, itališkai “montagne” reiškia kalnai. Šiuo metu sūris žymimas DOP ženklu, jo gamybos teritorija apribota Veneto ir Friuli regionais. Montasio valgomas ir jaunas (nuo 2 mėn.), ir brandintas. Labai senas, 18 mėnesių Montasio – sūris pasiekęs savo brandos viršūnę: labai kietas, marmurinės tekstūros, labai intensyvaus, pilno skonio, ilgo poskonio. Skonyje galima rasti džiovintų vaisių, uogų, karamelės, riešutų natas.

  • Pieno gamybos rajonas: Treviso ir Belluno prieškalnės (Alpės), Italija.
  • Sudėtis: pienas, renetas, druska.
  • Žievė: kieta ir lygi, geltonos spalvos.
  • Sūris švelnios geltonų šiaudų spalvos, tvirtas, gali būti mažų skylučių.
  • Aromatas:  malonus ir ilgai išliekantis, primena šieno ir riešutų kvapą.
  • Skonis: švelnus kol sūris jaunas, bręsdamas sūris įgija pikantiškumo ir daugiau aromato.
  • Siūloma pateikti: su vynais Cabernet Franc, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon bei su miško uogų džemais.
  • Gamintojas: Latteria Perenzin (Italija)

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė