Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

langres

Langres

Labai įdomus nepasterizuoto karvės pieno sūris iš Langres (Šampanės provincija, Prancūzija). Nuo XVIII a. gaminamas apie 180 g sveriantis sūris dabar žymimas saugomos kilmės vietos nuorodos ženklu. Iš kitų sūrių išsiskiria paviršiuje susiformavusiu įdubimu, nes per 5 savaičių brandinimo laikotarpį … Skaitykite išsamiau…

fior-di-capra

Fior di capra

Kietas, 120 dienų brandintas ožkos pieno sūris iš Sardinijos. Fior di capra skonis labai unikalus, kiek pikantiškas, būdingas ilgai brandintiems sūriams. Kilmės šalis: Italija.

buche

Bûche de Chèvre

Bûche de Chèvre – pasterizuoto ožkų pieno sūris, pagamintas Poitou-Charentes regione (Prancūzija). Brandinimo metu (nuo 2 sav. iki 2 mėn.) ant sūrio susidaro pakankamai kieta žievelė, padengta baltu pelėsiu. Stipriai išreikšto ožkų sūriams būdingo skonio, švelnus ir kreminis viduje, kiek … Skaitykite išsamiau…

chevre d'argental

Chèvre d’Argental

Kreminės tekstūros ožkos pieno sūris iš Liono. Padengtas baltu pelėsiu, švelnaus, labai malonaus skonio. Kilmės šalis: Prancūzija

pecorino-peperoncino

Pecorino fresco alle olive verdi

Minkštas avies pieno sūris su žaliosiomis alyvuogėmis, brandintas 45-60 dienų. Sicilija, Italija.

Neufchatel1

Coeur de Neufchatel

Nors ir ne pats garsiausias, tačiau tikrai seniausias prancūziškas sūris. Jo istorija siekia ne šimtus, o tūkstančius metų. Pradėtas gaminti Neufchâtel-en-Bray vietovėje, viršutinėje Normandijoje X a. Legenda teigia, jog šio sūrio forma atsirado dar viduramžiuose, kai šimtamečio karo metu (XIV-XV … Skaitykite išsamiau…

pepato-stagionato

Pecorino pepato stagionato

Tradicinis Sicilijos produktas: brandintas avies pieno sūris su pipirais. Sicilija, Italija.

petit bichon

Petit Bichon

Retas ožkos pieno sūris iš Luaros slėnio. Kilmės šalis: Prancūzija

pecorino-sardo-dop-maturo

Pecorino sardo maturato DOP

Brandintas avies pieno sūris. Šis sūris dar vadinamas Sardinijos pekorinų karaliumi. Žymimas DOP ženklu. Stipraus, lengvai pikantiško skonio, ilgai išliekančio poskonio. Sardinija, Italija.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė