Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

Petit Munster

Petit Munster

Turbūt pats žinomiausias Elzaso regiono sūris su “kvapeliu”, daromas nuo VII amžiaus. Munster – nepasterizuoto karvės pieno sūris plauta žieve. Sūriai brandinami 1-3 mėnesius, kasdien plaunami sūriu vandeniu. Nepaisant stipraus kvapo, sūris turi labai malonų, sodrų, ilgai išliekantį skonį.

asiago-allevo

Asiago Allevo DOP

Pusiau kietas, lengvai pikantiško skonio karvės pieno sūris. Pavadinimas “Asiago” kilęs iš vietovės, kur yra gaminamas – Altopiano di Asiago. Jo ištakos siekia 1000 metus, kuomet sūris buvo gaminamas iš avių pieno. Maždaug 1500 m. avių pienas buvo pakeistas į … Skaitykite išsamiau…

Le Chèvre des Crémiers

Le Chèvre des Crémiers

Gaminamas iš nenugriebto ožkos pieno, 3 savaites bręsta rūsiuose, vėliau patalpinamas į medinę dėžutę, kurioje brandinamas dar 2 savaites. Galima brandinti ir ilgiau, tekstūra taps labiau kreminė. Skonis kreminis, su lengva rūgštele. Kilmės šalis: Prancūzija

ragusano-dop

Formaggio ragusano DOP

Tai vienas iš seniausiai žinomų Sicilijos sūrių, šiuo metu turintis DOP (saugoma kilmės vietos nuoroda) ženklą. Sicilija, Italija.

occitane

L‘Occitan

Minkštas, švelnaus skonio ožkos pieno sūris iš Pietų Prancūzijos. Papuoštas Oksitanų (Langedoko) kryžiumi. Kilmės šalis: Prancūzija.

caciotta-al-ramandolo-piccola

Caciotta affinata in ramandolo

Ožkos pieno sūris vynuogių misoje. Iš pradžių brandinamas 10-15 dienų + 13-15C temperatūroje, vėliau 10-12 dienų merkiamas į žymaus vyno Ramandolo vynuogių išspaudas, išdžiovinamas ir dar savaitę brandinamas vyno rūsiuose. Dėl ypač įdomaus ir turtingo skonio sūris vadinamas “sūriu apmąstymams”.

caciotona-capra-bio

Caciottona di capra bio

Pusiau brandintas sūris, pagamintas iš ekologiško ožkos pieno. Baltas puskietis sūris, šiek tiek trapus, turintis tipišką, maloniai išliekantį švelnų ožkos aromatą. Tvirto, malonaus skonio. Gali būti vartojamas nebrandintas, tačiau brandinamas metus ir ilgiau tam, kad išgauti pikantiškesnį individualų skonį. Pieno … Skaitykite išsamiau…

coeur berry

Cœur du Berry

Širdelės formos ožkos pieno sūris, padengtas pelenais. Kilmės šalis: Prancūzija

calatravo

Calatravo

Karvės (70%), avies (20%) ir ožkos (10%) pienos sūris. Kietas, pikantiško skonio sūris. Aragono regionas, Ispanija.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė