Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

cantal

Cantal

Cantal yra vienas iš penkių sūrių, gaminamų Auvergne, pažymėtų saugoma kilmės vietos nuoroda. Jo istorija siekia 2000 metų – tiek laiko jis gaminamas tokiu pačiu būdu. Cantal dažniausiai pateikiamas po valgio, tinka su raudonom uogom. O pjaustytas kubeliais – puikiai … Skaitykite išsamiau…

marzemino2

Millefoglie al marzemino

Sūris gaminamas ir apdorojamas taip, kad viduje susidarytų sluoksniuota struktūra, vėliau leisianti prasiskverbti vynui. Sūrio galva subadoma ir įmerkiama į saldų razinų vyną Marzemino di Refrontolo. Pieno gamybos rajonas: Alpinės Treviso ir Belluno prieškalnės Sudėtis: pienas, renetas, druska, Marzemino razinų … Skaitykite išsamiau…

tronchon

Tronchón

Karvės (70%), avies (20%) ir ožkos (10%) pienos sūris. Šviežias, minkštas sūris, lengvai pikantiško skonio. Gaminamas nedideliame kaimelyje Tronchón (Ispanija). Ant sūrio galvos įspaudžiamas kaimelio herbas. Aragono regionas, Ispanija.

lingot 1

Lingot d’Argental

Švelnus sūris iš Lyon regiono, gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno.Turi šviesią valgomo pelėsio žievę, kreminės tekstūros.

formadi-frant

Formadi Frant

Ypač įdomus sūris. Minkštas, tarsi būtų šviežias, tuo pat metu pikantiškas, tarsi būtų brandintas. Toks skonis atsiranda dėl ypatingo sūrio gamybos būdo: skirtingų rūšių brandinti sūriai susmulkinami, maišomi su grietine, pipirais ir druska ir dar kartą brandinami. Friuli regionas, Italija.

brie

Brie Mon Sire

Brie – žinomiausias ir populiariausias prancūziškas sūris pasaulyje. Prieš keletą šimtmečių Brie sūriu buvo mokama duoklė karaliams. Sūris padengtas valgomu baltuoju pelėsiu. Minkštas, malonaus, turtingo skonio. Puikiai tiks su Chardonnay, Pinot Noir, raudonuoju Bordeaux ar šampanu.

capralpina

Capralpina

Itališkas pusiau brandintas ožkos pieno sūris. Švelnaus tipiško ožkos pieno skonio su vos juntama rūgštele. Būtina pateikti kambario temperatūros. Plačiai naudojamas maisto ruošimui, suteikia gaminamiems patiekalams išskirtinį skonį.

petit jurassic

Petit Jurassic

Kietas nepasterizuoto karvės pieno sūris, gaminamas Juros kalnų kaimelio sūrinėje Prancūzijoje. Sūris 5 mėnesius brandinamas akmeniniuose rūsiuose. Žievė nelygi, gali būti su įskilimais. Vaisiško, riešutinio, kartais aštroko skonio su ilgu poskoniu, būdingu į Petit Jurassic panašiems sūriams (Raclette ar Gruyere). … Skaitykite išsamiau…

calabria_p161--420x520

Ricotta Affumicata Da Tavola

Rūkytas karvės pieno sūris. Kietos struktūros, ypač stipraus dūmo kvapo ir skonio. Tradicinis Friuli regiono (Italija) sūris.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė