Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

lingot 1

Lingot d’Argental

Švelnus sūris iš Lyon regiono, gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno.Turi šviesią valgomo pelėsio žievę, kreminės tekstūros.

formadi-frant

Formadi Frant

Ypač įdomus sūris. Minkštas, tarsi būtų šviežias, tuo pat metu pikantiškas, tarsi būtų brandintas. Toks skonis atsiranda dėl ypatingo sūrio gamybos būdo: skirtingų rūšių brandinti sūriai susmulkinami, maišomi su grietine, pipirais ir druska ir dar kartą brandinami. Friuli regionas, Italija.

brie

Brie Mon Sire

Brie – žinomiausias ir populiariausias prancūziškas sūris pasaulyje. Prieš keletą šimtmečių Brie sūriu buvo mokama duoklė karaliams. Sūris padengtas valgomu baltuoju pelėsiu. Minkštas, malonaus, turtingo skonio. Puikiai tiks su Chardonnay, Pinot Noir, raudonuoju Bordeaux ar šampanu.

capralpina

Capralpina

Itališkas pusiau brandintas ožkos pieno sūris. Švelnaus tipiško ožkos pieno skonio su vos juntama rūgštele. Būtina pateikti kambario temperatūros. Plačiai naudojamas maisto ruošimui, suteikia gaminamiems patiekalams išskirtinį skonį.

petit jurassic

Petit Jurassic

Kietas nepasterizuoto karvės pieno sūris, gaminamas Juros kalnų kaimelio sūrinėje Prancūzijoje. Sūris 5 mėnesius brandinamas akmeniniuose rūsiuose. Žievė nelygi, gali būti su įskilimais. Vaisiško, riešutinio, kartais aštroko skonio su ilgu poskoniu, būdingu į Petit Jurassic panašiems sūriams (Raclette ar Gruyere). … Skaitykite išsamiau…

calabria_p161--420x520

Ricotta Affumicata Da Tavola

Rūkytas karvės pieno sūris. Kietos struktūros, ypač stipraus dūmo kvapo ir skonio. Tradicinis Friuli regiono (Italija) sūris.

caprin

Grand Caprin Cendre

Švelnus ožkos pieno sūris, padengtas pelenais.

caclapuose

Cacciottona capra in foglie di noce

Brandintas ožkos pieno sūris riešutmedžio lapuose Pieno gamybos rajonas: Valle del Piave, Belluno provincija. Sudėtis: ožkos pienas, renetas, druska, įvyniotas į riešutmedžio lapus. Žievė: šiek tiek šiurkšti, padengta riešutmedžio lapais. Sūris šviesios dramblio kaulo spalvos, tvirtas. Aromatas:  silpnas riešutmedžio ir … Skaitykite išsamiau…

Chabichou du Poitou

Chabichou du Poitou AOC

Ožkų pieno sūris Chabichou du Poitou – vienas iš seniausių prancūziškų sūrių. Gaminamas labai mažoje, apibrėžtoje teritorijoje, Poitou, Loire slėnio pietuose. Vyno kamščio formos, grublėta žieve mažytis sūrelis turi labai ryškų ožkų pieno skonį, tačiau gan švelnus, subtilus, turi kiek … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė