Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

caprin

Grand Caprin Cendre

Švelnus ožkos pieno sūris, padengtas pelenais.

caclapuose

Cacciottona capra in foglie di noce

Brandintas ožkos pieno sūris riešutmedžio lapuose Pieno gamybos rajonas: Valle del Piave, Belluno provincija. Sudėtis: ožkos pienas, renetas, druska, įvyniotas į riešutmedžio lapus. Žievė: šiek tiek šiurkšti, padengta riešutmedžio lapais. Sūris šviesios dramblio kaulo spalvos, tvirtas. Aromatas:  silpnas riešutmedžio ir … Skaitykite išsamiau…

Chabichou du Poitou

Chabichou du Poitou AOC

Ožkų pieno sūris Chabichou du Poitou – vienas iš seniausių prancūziškų sūrių. Gaminamas labai mažoje, apibrėžtoje teritorijoje, Poitou, Loire slėnio pietuose. Vyno kamščio formos, grublėta žieve mažytis sūrelis turi labai ryškų ožkų pieno skonį, tačiau gan švelnus, subtilus, turi kiek … Skaitykite išsamiau…

gres des vosges

Gres des Vosges

Gres des Vosges – stiprus sūris! Dėl specifinio aromato ir panašaus skonio jis patiks Munster gerbėjams. Gres des Vosges gaminamas Elzaso regione (Prancūzija) iš pasterizuoto karvės pieno, ovalios formos, puošiamas paparčio lapeliu. Sūris brandinamas 3 savaites, jo paviršius pastoviai nuplaunamas … Skaitykite išsamiau…

ricota friulana

Ricotta Friulana Affumicata

Rūkytas karvės pieno sūris. Kietos struktūros, ypač stipraus dūmo kvapo ir skonio. Tradicinis Friuli regiono (Italija) sūris.

pyrenes

Pyrenees Poivre Vert

Pyrenees Poivre Vert – pusminkštis karvės pieno sūris su žaliaisiais pipirais. Malonaus, lengvai pikantiško skonio, tiks kaip užkandis prie švelnaus balto ar raudono vyno. Kilmės šalis: Prancūzija.

bluet

Bleuet

Piramidės formos, minkštas ir švelnus kaip grietinėlė mėlynojo pelėsio sūris. Gaminamas iš ožkų pieno, kurio skonis ryškiai juntamas.

cacio-rosso-di-pienza

Cacio di pienza rosso

Tradicinis Toskanos regiono avies pieno sūris, gaminamas pagal senovinį receptą. Brandinant sūris padengiamas pomidorų tyre, todėl paviršius įgauna jam būdingą raudonai-rusvą spalvą. Toskanos regionas, Italija.

Bûche de Chèvre Zickli

Ypač kreminis ir tirpstantis burnoje ožkos pieno sūris su žolelėmis. Kilmės šalis: Prancūzija

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė