Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

caciocavallo1

Caciocavallo

“Caciocavallo” – karvės arba avies pieno sūris, kilęs iš Sicilijos, paplitęs ir gaminamas visoje Italijoje. Sūris gali būti ašaros, kriaušės ar moliūgo formos, su kieta, valgoma žieve.

Italų kalboje “cavallo” reiškia arklys, todėl egzistuoja teorija teigianti, kad sūris buvo gaminamas iš kumelės pieno, nors, atrodo, kad tam nėra jokio istorinio pagrindo. Skaitykite išsamiau…

Cabrion

Šviežias ožkos pieno sūris.  Labai švelnios tekstūros ir skonio. Kilmės šalis: Prancūzija

cacsiene

Cacciottona capra fieno

Brandintas ožkos pieno sūris šiene Pieno gamybos rajonas: Valle del Piave, Belluno provincija. Sudėtis: ožkos pienas, renetas, druska, įsuktas į šieną. Žievė: šiek tiek šiurkšti, su šieno įspaudomis (žymėmis). Sūris šviesios dramblio kaulo spalvos, tvirtas. Aromatas:  intenysvus šieno ir žolės … Skaitykite išsamiau…

calvados

La Vache qui se frotte Calvados

60 dienų brandintas karvės pieno sūris. Brandinimo metu pastoviai plaunamas kalvadosu. Salsvoko, išraiškingo skonio.

blu-del-monviso

Blu del Moncenisio

“Blu del Moncenisio” – aštrus, labai stipraus skonio sūris su mėlynuoju pelėsiu. Pakankamai tvirtos struktūros. Brandinamas mažiausiai 90 dienų. Kilmės šalis: Italija

fromages

Grand Roichot

Švelnios plautos žievės sūris gaminamas iš nepasterizuoto karvės pieno. Brandinamas ant medinių lentynų 3 mėnesius ir 2-3 kartus per savaitę plaunamas sūriu vandeniu. Roichot pasižymi intensyviu skoniu ir minkšta tekstūra.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė