Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

parmigiano-reggiano

Parmigiano Reggiano Vecchio (24 mėn.)

Parmigiano Reggiano bene žinomiausias itališkas sūris. Gaminamas tik griežtai apibrėžtame regione, jam priskiriamos žemės aplink Parmą, Reggio Emiliją, Modeną ir Boloniją, kairiajame Reino upės krante ir žemės aplink Mantują, dešiniajame Po upės krante. Kiekvieną sūrio gamybos etapą, kiekvieną gamintoją kontroliuoja … Skaitykite išsamiau…

DELICE_DE_BOURGOGNE

Délice de Bourgogne

Minkštas, burnoje tirpstantis karvės pieno sūris iš Burgundijos (Prancūzija). Riebus (net 75% riebalų sausoje masėje), nes gaminat sūrį į jį net 2 kartus įmaišoma grietinėlės. Délice de Bourgogne padengtas baltu valgomu pelėsiu (pastovėjęs gali įgauti aštrumo ir kartumo). Šiek tiek … Skaitykite išsamiau…

tete-de-moine

Tête de Moine

Ypatingo skonio karvės pieno sūris iš Šveicarijos. Gimęs prieš aštuonis šimtmečius Bellelay vienuolyne. Vienuoliai šį sūrį skusdavo peiliu plonomis drožlėmis, tam, kad kuo daugiau sūrio paviršiaus susiliestų su oru, atsiskleistų jo skonis ir aromatas. 1982 m. buvo sukurtas specialus skutiklis … Skaitykite išsamiau…

Pecorino pepato

Pecorino pepato

Itališkai “pecora” – avis, “pepe” – pipiras, taigi “Pecorino pepato” – avies pieno sūris su pipirais. Pagamintas Sicilijos pietuose, Ragusos apylinkėse. Savotiško, intensyvaus, tik jam būdingo, aštroko skonio sūris. Puikiai tiks su Chardonnay, Merlot, Sangiovese.

buanalba

Ožkų pieno sūris Buenalba

Nepasterizuoto ožkų pieno sūris, brandintas 3 ir 8 mėnesius. Puskietis, labai malonaus ožkų pieno sūriams būdingo skonio. Kuo ilgiau brandintas, tuo sodresnis. Pagamintas La Mancha regione (centrinė Ispanija). Gamintojas: QUESOS FINCA LA PRUDENCIANA (Ispanija).

reblochon

Reblochon

Žodis „Reblochon“ pažodžiui išvertus reiškia „gnybtelti karvės tešmenį dar kartą“. Mat XIV amžiuje žemių savininkai mokesčius rinkdavo priklausomai nuo primelžto pieno kiekio, todėl valstiečiai ne pilnai išmelždavo karves, o tikrintojams išvykus, karvės būdavo dar kartą melžiamos, o iš to pieno … Skaitykite išsamiau…

Gouda 36 men

Gouda 36 mėn.

3 metus brandintas karvės pieno Gouda. Jei Jums patinka sūriai, tiesiog privalote paragauti  jo paragauti. Jis nė iš tolo neprimena to minkšto, vaikams patinkančio olandiško sūrio. Tai labai kietas, gilios gintarinės spalvos, labai išraiškingo skonio sūris. Burnoje girgždantys kristalai, būdingi … Skaitykite išsamiau…

picon

Picon

Mėlynojo pelėsio sūris, daromas šiaurinėje Ispanijos dalyje, Kantabrijos regione, Picos de Europa kalnų apylinkėse (nuo čia kilęs ir sūrio pavadinimas). Nuo 1994 m. žymimas DOP ženklu (saugoma kilmės vietos nuoroda), daromas griežtai laikantis tradicijų. Brandinamas min. 2 mėnesius olose, esančiose … Skaitykite išsamiau…

Gouda Old Peter

Gouda Old Peter

14 mėnesių brandintas karvės pieno Gouda Old Peter. Kietas, su maloniais kristalais, kreminio skonio sūris. Puikiai tiks sūrių lėkštei, dera su obuolių džemu. Kilmės šalis: Olandija

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė