Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

altesse

Altesse

Altesse – retas sūris iš Vosges kalnų (Prancūzija). Minkštas, kreminis, rusvai oranžine žieve. Teigiama, kad jis buvo mėgiamiausias karaliaus Liudviko XIV sūris. Ir dabar daromas taip, kaip prieš 500 metų.

parmigiano-reggiano

Parmigiano Reggiano Vecchio (24 mėn.)

Parmigiano Reggiano bene žinomiausias itališkas sūris. Gaminamas tik griežtai apibrėžtame regione, jam priskiriamos žemės aplink Parmą, Reggio Emiliją, Modeną ir Boloniją, kairiajame Reino upės krante ir žemės aplink Mantują, dešiniajame Po upės krante. Kiekvieną sūrio gamybos etapą, kiekvieną gamintoją kontroliuoja … Skaitykite išsamiau…

DELICE_DE_BOURGOGNE

Délice de Bourgogne

Minkštas, burnoje tirpstantis karvės pieno sūris iš Burgundijos (Prancūzija). Riebus (net 75% riebalų sausoje masėje), nes gaminat sūrį į jį net 2 kartus įmaišoma grietinėlės. Délice de Bourgogne padengtas baltu valgomu pelėsiu (pastovėjęs gali įgauti aštrumo ir kartumo). Šiek tiek … Skaitykite išsamiau…

mont d'or

Mont d’Or

Mont d’Or – įspūdingas nepasterizuoto karvės pieno sūris iš Prancūzijos. Labai turtingo skonio, pateikiamas arba kambario temperatūros, arba pakaitintas orkaitėje (rekomenduojama pagardinti česnakais, čiobreliais ir baltu vynu).

tete-de-moine

Tête de Moine

Ypatingo skonio karvės pieno sūris iš Šveicarijos. Gimęs prieš aštuonis šimtmečius Bellelay vienuolyne. Vienuoliai šį sūrį skusdavo peiliu plonomis drožlėmis, tam, kad kuo daugiau sūrio paviršiaus susiliestų su oru, atsiskleistų jo skonis ir aromatas. 1982 m. buvo sukurtas specialus skutiklis … Skaitykite išsamiau…

saint nectaire

Saint Nectaire – grybais ir rūsiais kvepiantis sūris

Įdomiausia tai, kad ne sūris pavadintas miestelio, kuriame jis daromas, garbei, o atvirkščiai – miestelis pavadintas sūrio vardu! Mat sūris gaminamas nuo 17 a., o išgarsėjo, nes labai patiko  karaliui Liudvikui XIV, kuriam šį sūrį tiekdavo maršalas Senneterre (štai iš … Skaitykite išsamiau…

Pecorino pepato

Pecorino pepato

Itališkai “pecora” – avis, “pepe” – pipiras, taigi “Pecorino pepato” – avies pieno sūris su pipirais. Pagamintas Sicilijos pietuose, Ragusos apylinkėse. Savotiško, intensyvaus, tik jam būdingo, aštroko skonio sūris. Puikiai tiks su Chardonnay, Merlot, Sangiovese.

buanalba

Ožkų pieno sūris Buenalba

Nepasterizuoto ožkų pieno sūris, brandintas 3 ir 8 mėnesius. Puskietis, labai malonaus ožkų pieno sūriams būdingo skonio. Kuo ilgiau brandintas, tuo sodresnis. Pagamintas La Mancha regione (centrinė Ispanija). Gamintojas: QUESOS FINCA LA PRUDENCIANA (Ispanija).

reblochon

Reblochon

Žodis „Reblochon“ pažodžiui išvertus reiškia „gnybtelti karvės tešmenį dar kartą“. Mat XIV amžiuje žemių savininkai mokesčius rinkdavo priklausomai nuo primelžto pieno kiekio, todėl valstiečiai ne pilnai išmelždavo karves, o tikrintojams išvykus, karvės būdavo dar kartą melžiamos, o iš to pieno … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė