Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

epoisses

Époisses

Ypatingai stipraus kvapo plautos žievės sūris, gaminamas iš nepasterizuoto karvių pieno. Legenda teigia, kad XVI amžiuje Époisses kaimelyje gyvenę Cistersų vienuoliai pradėjo gaminti šį ypatingą sūrį, o išvykdami jo receptą paliko gyventojams, kurie iki šiol jį daro. Žinoma, kad imperatorius … Skaitykite išsamiau…

4 sūrių rinkinys

Portugališkų sūrių rinkinys

4 karvės pieno sūrių rinkinys: be priedų, padengtas paprika, padengtas raudonėliais, su čili pipirais. Svoris ~360 g. Kilmės šalis: Portugalija

tomino

Tomino sott’olio

Tipiškas Pjemonto produktas: maži karvės pieno sūreliai aliejuje, pagardinti aitriosiomis paprikomis, česnakais, prieskoninėmis žolelėmis. Pjemonto regionas, Italija.

camembert marie harel

Camembert de Normandie AOC Marie Harel

Pats tikriausias nepasterizuoto pieno kamemberas iš Normandijos – Camembert de Normandie AOC Marie Harel. Normadijos kamemberai bene populiariausi sūriai Prancūzijoje, kasmet jų pagaminama apie 18 milijonų vienetų. Sūrį sukūrė Marie Harel 1791 m., moteris, kurios portretas pavaizduotas ant sūrio pakuotės. … Skaitykite išsamiau…

Vallesur Iberico

Queso Vallesur

Brandintas karvės ir avies pieno sūris, labai panašus į garsųjį Manchego (šiek tiek švelnesnis): puskietis, labai malonaus skonio. Brandintas 3 ir 6 mėnesius. Gamintojas: Spanish Food Trade (Ispanija).

ciock

Formajo ciock al vino rosso

Šimtmečius egzistavusi tradicija slėpti sūrius vynuogių misoje nuo užpuolikų karo metu arba… nuo pono buhalterinių knygų – šių sūrių gamybos įkvėpėja.Tai pusiau kietas karvės arba ožkos pieno tolygios tekstūros (gali būti su nedidelėmis akutėmis) sūris, 10 dienų mirkytas vynuogių misoje. … Skaitykite išsamiau…

cabra pimento

Cabra pimento

Nepasterizuoto ožkų pieno sūris su paprika. Puskietis, įdomaus, elegantiško skonio sūris, kuriame puikiai dera ožkų pieno sūriams būdingas skonis ir paprika. Pagamintas La Mancha regione (centrinė Ispanija). Gamintojas: QUESOS FINCA LA PRUDENCIANA (Ispanija).

camembert normand

Camember Chevalier Normand

„Camembert“ – karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu – vienas žymiausių ir mėgstamiausių sūrių Prancūzijoje. “Camember Chevalier Normand” pasterizuoto pieno sūris, pagamintas Normandijoje (Prancūzija). Sūris turi subtilų sūroką skonį, jo masė – gelsvo atspalvio. Ragaukite su balta duona ar su … Skaitykite išsamiau…

gouda ozkos

Gouda (ožkos pieno)

24 mėnesius brandintas ožkos pieno Gouda. Labai kietas, švelnaus, salsvoko, skonio. Sūris, kuris patiks net nemėgstantiems ožkos sūrių. Kilmės šalis: Olandija

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė