Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

reblochon

Reblochon

Žodis „Reblochon“ pažodžiui išvertus reiškia „gnybtelti karvės tešmenį dar kartą“. Mat XIV amžiuje žemių savininkai mokesčius rinkdavo priklausomai nuo primelžto pieno kiekio, todėl valstiečiai ne pilnai išmelždavo karves, o tikrintojams išvykus, karvės būdavo dar kartą melžiamos, o iš to pieno … Skaitykite išsamiau…

Gouda 36 men

Gouda 36 mėn.

3 metus brandintas karvės pieno Gouda. Jei Jums patinka sūriai, tiesiog privalote jo paragauti. Jis nė iš tolo neprimena to minkšto, vaikams patinkančio olandiško sūrio. Tai labai kietas, gilios gintarinės spalvos, labai išraiškingo skonio sūris. Burnoje girgždantys kristalai, būdingi tik … Skaitykite išsamiau…

picon

Picon

Mėlynojo pelėsio sūris, daromas šiaurinėje Ispanijos dalyje, Kantabrijos regione, Picos de Europa kalnų apylinkėse (nuo čia kilęs ir sūrio pavadinimas). Nuo 1994 m. žymimas DOP ženklu (saugoma kilmės vietos nuoroda), daromas griežtai laikantis tradicijų. Brandinamas min. 2 mėnesius olose, esančiose … Skaitykite išsamiau…

Gouda Old Peter

Gouda Old Peter

14 mėnesių brandintas karvės pieno Gouda Old Peter. Kietas, su maloniais kristalais, kreminio skonio sūris. Puikiai tiks sūrių lėkštei, dera su obuolių džemu. Kilmės šalis: Olandija

epoisses

Époisses

Ypatingai stipraus kvapo plautos žievės sūris, gaminamas iš nepasterizuoto karvių pieno. Legenda teigia, kad XVI amžiuje Époisses kaimelyje gyvenę Cistersų vienuoliai pradėjo gaminti šį ypatingą sūrį, o išvykdami jo receptą paliko gyventojams, kurie iki šiol jį daro. Žinoma, kad imperatorius … Skaitykite išsamiau…

tomino

Tomino sott’olio

Tipiškas Pjemonto produktas: maži karvės pieno sūreliai aliejuje, pagardinti aitriosiomis paprikomis, česnakais, prieskoninėmis žolelėmis. Pjemonto regionas, Italija.

camembert marie harel

Camembert de Normandie AOC Marie Harel

Pats tikriausias nepasterizuoto pieno kamemberas iš Normandijos – Camembert de Normandie AOC Marie Harel. Normadijos kamemberai bene populiariausi sūriai Prancūzijoje, kasmet jų pagaminama apie 18 milijonų vienetų. Sūrį sukūrė Marie Harel 1791 m., moteris, kurios portretas pavaizduotas ant sūrio pakuotės. … Skaitykite išsamiau…

Vallesur Iberico

Queso Vallesur

Brandintas karvės ir avies pieno sūris, labai panašus į garsųjį Manchego (šiek tiek švelnesnis): puskietis, labai malonaus skonio. Brandintas 3 ir 6 mėnesius. Gamintojas: Spanish Food Trade (Ispanija).

ciock

Formajo ciock al vino rosso

Šimtmečius egzistavusi tradicija slėpti sūrius vynuogių misoje nuo užpuolikų karo metu arba… nuo pono buhalterinių knygų – šių sūrių gamybos įkvėpėja.Tai pusiau kietas karvės arba ožkos pieno tolygios tekstūros (gali būti su nedidelėmis akutėmis) sūris, 10 dienų mirkytas vynuogių misoje. … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė