Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

altesse

Altesse

Altesse – retas sūris iš Vosges kalnų (Prancūzija). Minkštas, kreminis, rusvai oranžine žieve. Teigiama, kad jis buvo mėgiamiausias karaliaus Liudviko XIV sūris. Ir dabar daromas taip, kaip prieš 500 metų.

DELICE_DE_BOURGOGNE

Délice de Bourgogne

Minkštas, burnoje tirpstantis karvės pieno sūris iš Burgundijos (Prancūzija). Riebus (net 75% riebalų sausoje masėje), nes gaminat sūrį į jį net 2 kartus įmaišoma grietinėlės. Délice de Bourgogne padengtas baltu valgomu pelėsiu (pastovėjęs gali įgauti aštrumo ir kartumo). Šiek tiek … Skaitykite išsamiau…

tete-de-moine

Tête de Moine

Ypatingo skonio karvės pieno sūris iš Šveicarijos. Gimęs prieš aštuonis šimtmečius Bellelay vienuolyne. Vienuoliai šį sūrį skusdavo peiliu plonomis drožlėmis, tam, kad kuo daugiau sūrio paviršiaus susiliestų su oru, atsiskleistų jo skonis ir aromatas. 1982 m. buvo sukurtas specialus skutiklis … Skaitykite išsamiau…

mont d'or

Mont d’Or

Mont d’Or – įspūdingas nepasterizuoto karvės pieno sūris iš Prancūzijos. Labai turtingo skonio, pateikiamas arba kambario temperatūros, arba pakaitintas orkaitėje (rekomenduojama pagardinti česnakais, čiobreliais ir baltu vynu).

Pecorino pepato

Pecorino pepato

Itališkai “pecora” – avis, “pepe” – pipiras, taigi “Pecorino pepato” – avies pieno sūris su pipirais. Pagamintas Sicilijos pietuose, Ragusos apylinkėse. Savotiško, intensyvaus, tik jam būdingo, aštroko skonio sūris. Puikiai tiks su Chardonnay, Merlot, Sangiovese.

reblochon

Reblochon

Žodis „Reblochon“ pažodžiui išvertus reiškia „gnybtelti karvės tešmenį dar kartą“. Mat XIV amžiuje žemių savininkai mokesčius rinkdavo priklausomai nuo primelžto pieno kiekio, todėl valstiečiai ne pilnai išmelždavo karves, o tikrintojams išvykus, karvės būdavo dar kartą melžiamos, o iš to pieno … Skaitykite išsamiau…

saint nectaire

Saint Nectaire – grybais ir rūsiais kvepiantis sūris

Įdomiausia tai, kad ne sūris pavadintas miestelio, kuriame jis daromas, garbei, o atvirkščiai – miestelis pavadintas sūrio vardu! Mat sūris gaminamas nuo 17 a., o išgarsėjo, nes labai patiko  karaliui Liudvikui XIV, kuriam šį sūrį tiekdavo maršalas Senneterre (štai iš … Skaitykite išsamiau…

Gouda 36 men

Gouda 36 mėn.

3 metus brandintas karvės pieno Gouda. Jei Jums patinka sūriai, tiesiog privalote jo paragauti. Jis nė iš tolo neprimena to minkšto, vaikams patinkančio olandiško sūrio. Tai labai kietas, gilios gintarinės spalvos, labai išraiškingo skonio sūris. Burnoje girgždantys kristalai, būdingi tik … Skaitykite išsamiau…

Gouda Old Peter

Gouda Old Peter

14 mėnesių brandintas karvės pieno Gouda Old Peter. Kietas, su maloniais kristalais, kreminio skonio sūris. Puikiai tiks sūrių lėkštei, dera su obuolių džemu. Kilmės šalis: Olandija

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė