Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

mediaval

Castel Medievale

Turbūt taip atrodė sūriai, gaminti viduramžiais. Nepaprastai skanus vienas, bet puikiai tiks su balta duona, medumi ar saldžiu vynu. Pieno gamybos rajonas: Treviso ir Belluno prieškalnės (Alpės). Sudėtis: karvės pienas, renetas, druska. Žievė: grublėta, drėgnesnė žiemą, sausesnė vasarą, geltonai oranžinė … Skaitykite išsamiau…

viejo-maestro

Viejo Maestro

Sūris, pagamintas iš Retinta veislės ožkų pieno, brandintas 40 dienų. Minkštos tekstūros, padengtas pilkšvu pelėsiu. Intensyvaus, tačiau malonaus skonio. 2006 metais apdovanotas bronzos medaliu kategorijoje “Geriausias ispaniškas sūris” parodoje IV Gourmetquesos Madride. Derinimas su vynu: baltieji Sauvignon Blanc, Riesling, Albarino.

Camembert

Petit Camembert

„Camembert“ – karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu – vienas žymiausių ir mėgstamiausių sūrių Prancūzijoje. Sūris turi subtilų sūroką skonį, jo masė – gelsvo atspalvio. Ragaukite su balta duona ar su vaisiais ar riešutais. Geriausia jį valgyti kambario temperatūros.

tierno la casita

La Casita Caprillice

Pusiau minkštas ožkos pieno sūris, brandintas 20 dienų. Pavadinimas “La Casita” išvertus iš ispanų kalbos, reiškia “namelis”, taip sūris vadinamas dėl savo formos. Sviestinės tekstūros, labai malonaus skonio, lengvai pjaustomas sūris. Tiks tiek sūrių lėkštei, tiek įvairiems patiekalams ruošti. Kilmės … Skaitykite išsamiau…

gruyere

Gruyère

Gruyère – puskietis, nepasterizuoto karvės pieno sūris, tapęs Šveicarijos vizitine kortele. Mūsų vitrinoje esantis Gruyere yra ypatingas, padarytas garsioje sūrinėje Fromagerie Moleson, brandintas 12 mėnesių. Galbūt pats geriausias Gruyere Šveicarijoje, mat ponas Grossrieder ne tik sūrį gamina, bet pats ir … Skaitykite išsamiau…

blu-al-ramandolo

Blu al Ramandolo

Ypatingas sūris su mėlynuoju pelėsiu, brandintas rūsiuose Ramandolo vynuogių misoje. Skonyje susipina mėlynojo pelėsio aštrumas, vyno vaisiškumas ir netgi medaus poskonis. Dėl ypač įdomaus ir turtingo skonio sūris vadinamas “sūriu apmąstymams”. Friuli regionas, Italija. RETAS SŪRIS

brillat savarin herbs

Brillat Savarin su Provanso prieskoniais ir česnaku

Be galo turtingos kreminės tekstūros sūris, padengtas Provanso prieskoniais ir smulkintais česnakais. Sūris pavadintas politiko ir žymaus gurmano Jean Anthelme Brillat-Savarin garbei (knygos “Skonio fiziologija” autorius). Sūris gaminamas Normandijoje (Prancūzija), brandinamas 1-2 savaites. Į sūrio masę įmaišoma grietinėlės. Minkštas, šviežias, … Skaitykite išsamiau…

caprillice requeson

Caprillice Requeson

Šviežias, varškinės tekstūros ožkos pieno sūris, be konservantų ar spalviklių. Sudėtyje gausu aminorūgščių, baltymų ir mažai riebalų. Labai sveikas produktas, rekomenduojamas besilaikantiems dietos, ir žmonėms, turintiems virškinimo problemų. Caprillice Requeson gali būti naudojamas daugybei patiekalų ruošti. Jei pateiksite su su … Skaitykite išsamiau…

provolone-auricchio-dolce-salame

Provolone auricchio dolce salame

Saldaus pieno minkštas sūris. Lombardijos regionas, Italija.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė