Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

cabra pimento

Cabra pimento

Nepasterizuoto ožkų pieno sūris su paprika. Puskietis, įdomaus, elegantiško skonio sūris, kuriame puikiai dera ožkų pieno sūriams būdingas skonis ir paprika. Pagamintas La Mancha regione (centrinė Ispanija). Gamintojas: QUESOS FINCA LA PRUDENCIANA (Ispanija).

camembert normand

Camember Chevalier Normand

„Camembert“ – karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu – vienas žymiausių ir mėgstamiausių sūrių Prancūzijoje. “Camember Chevalier Normand” pasterizuoto pieno sūris, pagamintas Normandijoje (Prancūzija). Sūris turi subtilų sūroką skonį, jo masė – gelsvo atspalvio. Ragaukite su balta duona ar su … Skaitykite išsamiau…

gouda ozkos

Gouda (ožkos pieno)

24 mėnesius brandintas ožkos pieno Gouda. Labai kietas, švelnaus, salsvoko, skonio. Sūris, kuris patiks net nemėgstantiems ožkos sūrių. Kilmės šalis: Olandija

mediaval

Castel Medievale

Turbūt taip atrodė sūriai, gaminti viduramžiais. Nepaprastai skanus vienas, bet puikiai tiks su balta duona, medumi ar saldžiu vynu. Pieno gamybos rajonas: Treviso ir Belluno prieškalnės (Alpės). Sudėtis: karvės pienas, renetas, druska. Žievė: grublėta, drėgnesnė žiemą, sausesnė vasarą, geltonai oranžinė … Skaitykite išsamiau…

viejo-maestro

Viejo Maestro

Sūris, pagamintas iš Retinta veislės ožkų pieno, brandintas 40 dienų. Minkštos tekstūros, padengtas pilkšvu pelėsiu. Intensyvaus, tačiau malonaus skonio. 2006 metais apdovanotas bronzos medaliu kategorijoje “Geriausias ispaniškas sūris” parodoje IV Gourmetquesos Madride. Derinimas su vynu: baltieji Sauvignon Blanc, Riesling, Albarino.

Camembert

Petit Camembert

„Camembert“ – karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu – vienas žymiausių ir mėgstamiausių sūrių Prancūzijoje. Sūris turi subtilų sūroką skonį, jo masė – gelsvo atspalvio. Ragaukite su balta duona ar su vaisiais ar riešutais. Geriausia jį valgyti kambario temperatūros.

tierno la casita

La Casita Caprillice

Pusiau minkštas ožkos pieno sūris, brandintas 20 dienų. Pavadinimas “La Casita” išvertus iš ispanų kalbos, reiškia “namelis”, taip sūris vadinamas dėl savo formos. Sviestinės tekstūros, labai malonaus skonio, lengvai pjaustomas sūris. Tiks tiek sūrių lėkštei, tiek įvairiems patiekalams ruošti. Kilmės … Skaitykite išsamiau…

gruyere

Gruyère

Gruyère – puskietis, nepasterizuoto karvės pieno sūris, tapęs Šveicarijos vizitine kortele. Mūsų vitrinoje esantis Gruyere yra ypatingas, padarytas garsioje sūrinėje Fromagerie Moleson, brandintas 12 mėnesių. Galbūt pats geriausias Gruyere Šveicarijoje, mat ponas Grossrieder ne tik sūrį gamina, bet pats ir … Skaitykite išsamiau…

blu-al-ramandolo

Blu al Ramandolo

Ypatingas sūris su mėlynuoju pelėsiu, brandintas rūsiuose Ramandolo vynuogių misoje. Skonyje susipina mėlynojo pelėsio aštrumas, vyno vaisiškumas ir netgi medaus poskonis. Dėl ypač įdomaus ir turtingo skonio sūris vadinamas “sūriu apmąstymams”. Friuli regionas, Italija. RETAS SŪRIS

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė