Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

brillat savarin herbs

Brillat Savarin su Provanso prieskoniais ir česnaku

Be galo turtingos kreminės tekstūros sūris, padengtas Provanso prieskoniais ir smulkintais česnakais. Sūris pavadintas politiko ir žymaus gurmano Jean Anthelme Brillat-Savarin garbei (knygos “Skonio fiziologija” autorius). Sūris gaminamas Normandijoje (Prancūzija), brandinamas 1-2 savaites. Į sūrio masę įmaišoma grietinėlės. Minkštas, šviežias, … Skaitykite išsamiau…

caprillice requeson

Caprillice Requeson

Šviežias, varškinės tekstūros ožkos pieno sūris, be konservantų ar spalviklių. Sudėtyje gausu aminorūgščių, baltymų ir mažai riebalų. Labai sveikas produktas, rekomenduojamas besilaikantiems dietos, ir žmonėms, turintiems virškinimo problemų. Caprillice Requeson gali būti naudojamas daugybei patiekalų ruošti. Jei pateiksite su su … Skaitykite išsamiau…

provolone-auricchio-dolce-salame

Provolone auricchio dolce salame

Saldaus pieno minkštas sūris. Lombardijos regionas, Italija.

brillat su garstyciomis

Brillat Savarin su garstyčiomis

Be galo turtingos kreminės tekstūros sūris, padengtas garstyčiomis. Sūris pavadintas politiko ir žymaus gurmano Jean Anthelme Brillat-Savarin garbei (knygos “Skonio fiziologija” autorius). Sūris gaminamas Normandijoje (Prancūzija), brandinamas 1-2 savaites. Į sūrio masę įmaišoma grietinėlės. Minkštas, šviežias, riebus (75 % bendroje … Skaitykite išsamiau…

Zoncolan di capra

Zoncolan di capra

Pusiau minkštas, 80-90 dienų brandintas sūris iš Friuli regiono. Kompaktiškos tekstūros, dramblio kaulo spalvos, malonaus, subtilaus skonio. Kilmės šalis: Italija

pecorino romano

Pecorino Romano

Pecorino Romano – vienas populiariausių itališkų sūrių pasaulyje. Gaminamas iš avių pieno (pecora itališkai reiškia avis), kietas, sūresnis ir aštresnis, nei kiti Pecorino sūriai (Pecorino Sardo, Pecorino Toscano ir pan.). Spendžiant iš pavadinimo, Pecorino Romano turėtų būti gaminamas Romos apylinkėse, … Skaitykite išsamiau…

brilat su spanguomis

Brillat Savarin su spanguolėmis

Be galo turtingos kreminės tekstūros sūris, padengtas spanguolėmis. Sūris pavadintas politiko ir žymaus gurmano Jean Anthelme Brillat-Savarin garbei (knygos “Skonio fiziologija” autorius). Sūris gaminamas Normandijoje (Prancūzija), brandinamas 1-2 savaites. Į sūrio masę įmaišoma grietinėlės. Minkštas, šviežias, riebus (75 % bendroje … Skaitykite išsamiau…

asiago

Asiago DOP Vecchio

Asiago – vienas iš tipiškiausių Veneto krašto produktų ir populiariausias sūris šiame regione. Karvės pieno sūris, kurio tekstūra ir skonis priklauso nuo brandinimo laiko: Asiago Pressato – jaunas, 20-40 dienų brandintas sūris, minkštas, labai švelnaus, salsvoko skonio; Asiago Mezzano – … Skaitykite išsamiau…

pont-l_eveque

Pont l’Eveque

Turbūt seniausias Normandiškas sūris, kurį vis dar gamina Pont l’Eveque apylinkėse. Jo istorija siekia 12 amžių: teigiama, kad sūris buvo daromas tik vienuolyne, o išlikusiuose rankraščiuose minima, kad valgį reikia baigti gabalėliu “angelot” – taip sūris buvo vadinamas anais laikais. … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė