Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Sūriai

grana padano

Grana Padano Riserva (24 mėn.)

Grana Padano – vienas iš populiariausių itališkų sūrių. „Grana” išvertus iš italų kalbos reiškia grūdėtas, „Padano” kilęs nuo slėnio Pianura Padana. Teigiama, kad Grana Padano sukūrė vienuoliai cistersai iš Chiaravalle vienuolyno šalia Milano, kur sūriai gaminami apie 1000 metų. Kaip Parmigiano Reggiano, … Skaitykite išsamiau…

comte

Comté

Comté – gausiausiai vartojamas prancūziškas sūris (apie 40000 tonų per metus), gaminamas iš nepasterizuoto karvės pieno rytinėje Prancūzijoje. Įspūdingos formos: 40-70 cm diametro, 10 cm aukščio ir 50 kg svorio sūrio galvos.Vienam sūriui pagaminti sunaudojama apie 600 litrų pieno. Comté … Skaitykite išsamiau…

375_ITAL-PIAVE

Piave Vecchio

Piave dažniausiai lyginamas su itališkų sūrių karaliumi Parmigiano Reggiano. Šis Veneto regiono sūris, brandintas mažiausiai 12 mėn., toks pat kietas, su panašiais kristalais, tačiau išsiskiria ryškiu riešutų poskoniu (netgi migdoliniu karstelėjimu), salsvokas. Piave – puikus stalo sūris, tinkamas užkandžiauti, o … Skaitykite išsamiau…

picandou

Picandou à Tartiner

Švelnus, kreminės tekstūros ožkos pieno sūris. Tiesiog užtepkite ant šviežios duonos, patiks visiems. KIlmės šalis: Prancūzija

gorgonzola

Gorgonzola Dolce DOP

Minkštas, subtilaus skonio pelėsinis sūris. Lombardija, Italija.

mimolette senas

Mimolette (12 mėnesių)

Mimolette buvo pradėtas daryti XVII a. Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV prašymu, kuomet ministras Kolbertas uždraudė įvairių produktų importą į Prancūziją. Negalėdami įsivežti taip mėgstamo olandiško Edamo prancūzai pradėjo patys gaminti panašų sūrį tik spalva (kurią suteikia natūralus dažiklis anatas) besiskiriantį … Skaitykite išsamiau…

montasio_18

Montasio DOP (18mėn.)

Montasio sūris, brandintas mažiausiai 18 mėn. Gamintojas: Pezzetta S.r.l. (Italija)

duro italiano

Formaggio Piemonte

Itališkas kietas karvės pieno sūris, gaminamas taip pat kaip Parmigiano, tačiau neturintis DOP ženklo. Idealiai tinka tarkavimui.

mimolette

Mimolette (5-6 savaičių)

Mimolette buvo pradėtas daryti XVII a. Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV prašymu, kuomet ministras Kolbertas uždraudė įvairių produktų importą į Prancūziją. Negalėdami įsivežti taip mėgstamo olandiško Edamo prancūzai pradėjo patys gaminti panašų sūrį tik spalva (kurią suteikia natūralus dažiklis anatas) besiskiriantį … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė