Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prancūzija

saint germain 1

Le Saint Germain

Minkštas karvės pieno sūris skalauta pluta. Brandintas 2 savaites, švelnaus skonio, neintensyvaus aromato. Svoris: 200 g

delice de cremiers

Delice de Cremiers

Kreminis, turtingos tekstūros, švelnus karvės pieno sūris, padengtas baltu pelėsiu. Ideliai tiks su vynuogėmis ir baltu putojančiu vynu. Svoris: 200 g. Kilmės šalis: Prancūzija

camembert au calvados

Camembert au Calvados

Išskirtinis sūris iš Normandijos – Camembert au Calvados. Iš pradžių gaminamas tradicinis camembert (aišku, iš nepasterizuoto pieno), tuomet nuimama žievė ir sūris merkiamas į kalvadosą (net 10 % šio tauraus gėrimo yra sūrio sudėtyje, patikėkit, tai tikrai jaučiasi), paskutiniame etape … Skaitykite išsamiau…

brie de meaux

Brie de Meaux

Tikras Brie iš Meaux: nepasterizuoto karvės pieno, brandintas 6-8 savaites. Minkštas, kreminės tekstūros, sodraus, salsvoko skonio. Įdomūs faktai: pirmąkart rašytiniuose šaltiniuose Brie de Meaux paminėtas dar 774 metais; Liudvikas XVI prieš giljotiną paprašė gabaliuko Brie de Meaux; 1814 m. Kongreso … Skaitykite išsamiau…

saint marcelin

Saint Marcellin

Minkštas karvės pieno sūris, pavadintas miesto, iš kurio kilęs garbei. Parduodamas su keramikiniu indeliu, kuriame ir šildomas prieš valgant. Kreminės tekstūros, malonaus skonio, turi lengvą grybų poskonį. Abejingų šiam mažam sūreliui nėra. Kilmės šalis: Prancūzija

petit gres champenois

Petit Gres Champenois

Petit Gres Champenois daromas mažoje Šampanės regiono (Prancūzija) sūrinėje. Šviežias, minkštas, praturtintas grietinėle, su švelniu baltu pelėsiu. Idealus su šampanu ir kitais putojančiais gėrimais.

DELICE_DE_BOURGOGNE

Délice de Bourgogne

Minkštas, burnoje tirpstantis karvės pieno sūris iš Burgundijos (Prancūzija). Riebus (net 75% riebalų sausoje masėje), nes gaminat sūrį į jį net 2 kartus įmaišoma grietinėlės. Délice de Bourgogne padengtas baltu valgomu pelėsiu (pastovėjęs gali įgauti aštrumo ir kartumo). Šiek tiek … Skaitykite išsamiau…

reblochon

Reblochon

Žodis „Reblochon“ pažodžiui išvertus reiškia „gnybtelti karvės tešmenį dar kartą“. Mat XIV amžiuje žemių savininkai mokesčius rinkdavo priklausomai nuo primelžto pieno kiekio, todėl valstiečiai ne pilnai išmelždavo karves, o tikrintojams išvykus, karvės būdavo dar kartą melžiamos, o iš to pieno … Skaitykite išsamiau…

epoisses

Époisses

Ypatingai stipraus kvapo plautos žievės sūris, gaminamas iš nepasterizuoto karvių pieno. Legenda teigia, kad XVI amžiuje Époisses kaimelyje gyvenę Cistersų vienuoliai pradėjo gaminti šį ypatingą sūrį, o išvykdami jo receptą paliko gyventojams, kurie iki šiol jį daro. Žinoma, kad imperatorius … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė