Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Cendre Royal

cendre royal

Pusminkštis karvės pieno sūris, labai panašus į Morbier, tik padarytas iš pasterizuoto karvės pieno. Išskirtinis sūrio bruožas – pelenų sluoksnis sūrio viduje. Legenda teigia, kad anksčiau šis sūris buvo gaminamas iš vakarinio ir rytinio melžimo pieno, todėl tam, kad apsaugoti sūrį pernakt, ant vakarinio pieno sluoksnio būdavo užbarstomi pelenai. O rytinio melžimo pieno sluoksnis būdavo dedamas ant viršaus. Šiais laikas sūris gaminamas iš vieno melžimo pieno, tačiau tradiciškai įbarstoma pelenų, kurie dabar atlieka tiesiog dekoratyvinę funkciją.
Cendre – sūris su nuplaunama pluta, todėl turi išskirtinį kvapą. Gintaro spalvos, pusminkštis, šiek tiek tąsus sūris, malonaus, pilno skonio su riešutiniu poskoniu ir lengvu karstelėjimu. Valgomas vienas, arba naudojamas sumuštiniams (ar kitiems patiekalams) užkepti, nes puikiai lydosi. Brandinamas 6 savaites.
Derinimas su vynu: Pinot Noir arba Gewürztraminer.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė