Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Emmental

emmental

Nors Ementalio pavadinimas kilęs nuo vietovės, kuriame buvo gaminamas (Emme upės slėnis Šveicarijoje) dabar gaminamas daugelyje šalių.
Ementalis – šviesiai geltonos spalvos, stambiai korėtas, švelnaus sviestinio ir vos pikantiško skonio su riešutų poskoniu sūris. Šio sūrio charakteristiką pabrėžiančios skylės (akys) – išskirtinis Šveicariškų sūrių bruožas. Šios „akys“ susiformuoja nuo angliarūgštės burbuliukų, kurie atsiranda iš bakterijų, skirtų sūrio gamybai. Nors istoriškai skylės sūryje – netobulumo ženklas, Ementalis, šveicarų tituluojamas sūrių karaliumi, be „akyčių“ tiesiog neįsivaizduojamas.
Ementalis puikiai lydosi, todėl dažniausiai naudojamas padažams ir karštiems sumuštiniams gaminti. Taip pat šis sūris kartu su Gruyere – pagrindiniai du tradicinio Fondiu ingridientai.

Derinimas su vynais: raudonasis Bordo ir kiti sodrūs vynai.
Kilmės šalis: Prancūzija.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė