Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prancūzija

brilat su spanguomis

Brillat Savarin su spanguolėmis

Be galo turtingos kreminės tekstūros sūris, padengtas spanguolėmis. Sūris pavadintas politiko ir žymaus gurmano Jean Anthelme Brillat-Savarin garbei (knygos “Skonio fiziologija” autorius). Sūris gaminamas Normandijoje (Prancūzija), brandinamas 1-2 savaites. Į sūrio masę įmaišoma grietinėlės. Minkštas, šviežias, riebus (75 % bendroje … Skaitykite išsamiau…

pont-l_eveque

Pont l’Eveque

Turbūt seniausias Normandiškas sūris, kurį vis dar gamina Pont l’Eveque apylinkėse. Jo istorija siekia 12 amžių: teigiama, kad sūris buvo daromas tik vienuolyne, o išlikusiuose rankraščiuose minima, kad valgį reikia baigti gabalėliu “angelot” – taip sūris buvo vadinamas anais laikais. … Skaitykite išsamiau…

comte

Comté

Comté – gausiausiai vartojamas prancūziškas sūris (apie 40000 tonų per metus), gaminamas iš nepasterizuoto karvės pieno rytinėje Prancūzijoje. Įspūdingos formos: 40-70 cm diametro, 10 cm aukščio ir 50 kg svorio sūrio galvos.Vienam sūriui pagaminti sunaudojama apie 600 litrų pieno. Comté … Skaitykite išsamiau…

picandou

Picandou à Tartiner

Švelnus, kreminės tekstūros ožkos pieno sūris. Tiesiog užtepkite ant šviežios duonos, patiks visiems. KIlmės šalis: Prancūzija

mimolette senas

Mimolette (12 mėnesių)

Mimolette buvo pradėtas daryti XVII a. Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV prašymu, kuomet ministras Kolbertas uždraudė įvairių produktų importą į Prancūziją. Negalėdami įsivežti taip mėgstamo olandiško Edamo prancūzai pradėjo patys gaminti panašų sūrį tik spalva (kurią suteikia natūralus dažiklis anatas) besiskiriantį … Skaitykite išsamiau…

mimolette

Mimolette (5-6 savaičių)

Mimolette buvo pradėtas daryti XVII a. Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV prašymu, kuomet ministras Kolbertas uždraudė įvairių produktų importą į Prancūziją. Negalėdami įsivežti taip mėgstamo olandiško Edamo prancūzai pradėjo patys gaminti panašų sūrį tik spalva (kurią suteikia natūralus dažiklis anatas) besiskiriantį … Skaitykite išsamiau…

emmental

Emmental

Nors Ementalio pavadinimas kilęs nuo vietovės, kuriame buvo gaminamas (Emme upės slėnis Šveicarijoje) dabar gaminamas daugelyje šalių. Ementalis – šviesiai geltonos spalvos, stambiai korėtas, švelnaus sviestinio ir vos pikantiško skonio su riešutų poskoniu sūris. Šio sūrio charakteristiką pabrėžiančios skylės (akys) … Skaitykite išsamiau…

jenlain

Delice de Jenlain

Karvės pieno sūris iš Lille, skoniu labiau primena belgišką, nei prancūzišką sūrį. Delice de Jenlain pradėtas gaminti nuo 1922 metų. Sūris pasižymi maloniu, švelniu ir vos pikantišku skoniu bei auksine spalva. Skanaujant juntami vaisiai, riešutai ir sviesto poskonis. Geriausia šį … Skaitykite išsamiau…

Roquefort_cover-776568

Roquefort

Apie sūrių karaliumi tituluojamo rokforo atsiradimą pasakojama tokia legenda: piemuo valgė šviežią avių pieno sūrį pietums ir staiga pamatė nuostabią merginą, kurią, aišku, įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. Paslėpęs pietų likučius oloje, piemuo puolė vytis savo meilę. Į olą grįžo tik … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė