Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prancūzija

picandou

Picandou à Tartiner

Švelnus, kreminės tekstūros ožkos pieno sūris. Tiesiog užtepkite ant šviežios duonos, patiks visiems. KIlmės šalis: Prancūzija

mimolette senas

Mimolette (12 mėnesių)

Mimolette buvo pradėtas daryti XVII a. Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV prašymu, kuomet ministras Kolbertas uždraudė įvairių produktų importą į Prancūziją. Negalėdami įsivežti taip mėgstamo olandiško Edamo prancūzai pradėjo patys gaminti panašų sūrį tik spalva (kurią suteikia natūralus dažiklis anatas) besiskiriantį … Skaitykite išsamiau…

mimolette

Mimolette (5-6 savaičių)

Mimolette buvo pradėtas daryti XVII a. Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV prašymu, kuomet ministras Kolbertas uždraudė įvairių produktų importą į Prancūziją. Negalėdami įsivežti taip mėgstamo olandiško Edamo prancūzai pradėjo patys gaminti panašų sūrį tik spalva (kurią suteikia natūralus dažiklis anatas) besiskiriantį … Skaitykite išsamiau…

emmental

Emmental

Nors Ementalio pavadinimas kilęs nuo vietovės, kuriame buvo gaminamas (Emme upės slėnis Šveicarijoje) dabar gaminamas daugelyje šalių. Ementalis – šviesiai geltonos spalvos, stambiai korėtas, švelnaus sviestinio ir vos pikantiško skonio su riešutų poskoniu sūris. Šio sūrio charakteristiką pabrėžiančios skylės (akys) … Skaitykite išsamiau…

jenlain

Delice de Jenlain

Karvės pieno sūris iš Lille, skoniu labiau primena belgišką, nei prancūzišką sūrį. Delice de Jenlain pradėtas gaminti nuo 1922 metų. Sūris pasižymi maloniu, švelniu ir vos pikantišku skoniu bei auksine spalva. Skanaujant juntami vaisiai, riešutai ir sviesto poskonis. Geriausia šį … Skaitykite išsamiau…

Roquefort_cover-776568

Roquefort

Apie sūrių karaliumi tituluojamo rokforo atsiradimą pasakojama tokia legenda: piemuo valgė šviežią avių pieno sūrį pietums ir staiga pamatė nuostabią merginą, kurią, aišku, įsimylėjo iš pirmo žvilgsnio. Paslėpęs pietų likučius oloje, piemuo puolė vytis savo meilę. Į olą grįžo tik … Skaitykite išsamiau…

Rocbleu

Rocbleu

Karvės pieno, švelnus, kreminis mėlynojo pelėsio sūris (vienas iš švelniausių mėlynojo pelėsio sūrių), kurio žievė padengta daržovių pelenais ir mėlynuoju pelėsiu. Sūris, turintis visai neilgą istoriją, tačiau jau tapęs populiariu. Rocbleu galima lydyti ir naudoti įvairiausiems patiekalams gaminti.

fourme d'ambert

Fourme d’Ambert

Legendos teigia, kad Fourme d’Ambert buvo daromas dar druidų ir galų laikais. Kaip ten bebūtų, tai vienas seniausių prancūziškų sūrių, savo amžiumi besivaržantis su įžymiuoju Roquefort. Sūris gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno, brandinamas apie 2 mėn. rūsiuose (prieš brandinimą suleižiamos … Skaitykite išsamiau…

auvergne

Bleu d’Auvergne

Bleu d’Auvergne – karvės pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu, kurio pavadinimas kilęs nuo vietos, kur gaminamas (Overnė ir jos apylinkės).  Šio sūrio istorija ne tokia jau sena, 1850 m. jį sukūrė sūrininkas Antoine Roussel, pastebėjęs kad mėlynas pelėsis, atsiradęs ant … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė