Be galo turtingos kreminės tekstūros sūris, padengtas garstyčiomis. Sūris pavadintas politiko ir žymaus gurmano Jean Anthelme Brillat-Savarin garbei (knygos “Skonio fiziologija” autorius). Sūris gaminamas Normandijoje (Prancūzija), brandinamas 1-2 savaites. Į sūrio masę įmaišoma grietinėlės. Minkštas, šviežias, riebus (75 % bendroje … Skaitykite išsamiau…
Be galo turtingos kreminės tekstūros sūris, padengtas spanguolėmis. Sūris pavadintas politiko ir žymaus gurmano Jean Anthelme Brillat-Savarin garbei (knygos “Skonio fiziologija” autorius). Sūris gaminamas Normandijoje (Prancūzija), brandinamas 1-2 savaites. Į sūrio masę įmaišoma grietinėlės. Minkštas, šviežias, riebus (75 % bendroje … Skaitykite išsamiau…
Turbūt seniausias Normandiškas sūris, kurį vis dar gamina Pont l’Eveque apylinkėse. Jo istorija siekia 12 amžių: teigiama, kad sūris buvo daromas tik vienuolyne, o išlikusiuose rankraščiuose minima, kad valgį reikia baigti gabalėliu “angelot” – taip sūris buvo vadinamas anais laikais. … Skaitykite išsamiau…
Comté – gausiausiai vartojamas prancūziškas sūris (apie 40000 tonų per metus), gaminamas iš nepasterizuoto karvės pieno rytinėje Prancūzijoje. Įspūdingos formos: 40-70 cm diametro, 10 cm aukščio ir 50 kg svorio sūrio galvos.Vienam sūriui pagaminti sunaudojama apie 600 litrų pieno. Comté … Skaitykite išsamiau…
Švelnus, kreminės tekstūros ožkos pieno sūris. Tiesiog užtepkite ant šviežios duonos, patiks visiems. KIlmės šalis: Prancūzija
Mimolette buvo pradėtas daryti XVII a. Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV prašymu, kuomet ministras Kolbertas uždraudė įvairių produktų importą į Prancūziją. Negalėdami įsivežti taip mėgstamo olandiško Edamo prancūzai pradėjo patys gaminti panašų sūrį tik spalva (kurią suteikia natūralus dažiklis anatas) besiskiriantį … Skaitykite išsamiau…
Mimolette buvo pradėtas daryti XVII a. Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV prašymu, kuomet ministras Kolbertas uždraudė įvairių produktų importą į Prancūziją. Negalėdami įsivežti taip mėgstamo olandiško Edamo prancūzai pradėjo patys gaminti panašų sūrį tik spalva (kurią suteikia natūralus dažiklis anatas) besiskiriantį … Skaitykite išsamiau…
Nors Ementalio pavadinimas kilęs nuo vietovės, kuriame buvo gaminamas (Emme upės slėnis Šveicarijoje) dabar gaminamas daugelyje šalių. Ementalis – šviesiai geltonos spalvos, stambiai korėtas, švelnaus sviestinio ir vos pikantiško skonio su riešutų poskoniu sūris. Šio sūrio charakteristiką pabrėžiančios skylės (akys) … Skaitykite išsamiau…
Karvės pieno sūris iš Lille, skoniu labiau primena belgišką, nei prancūzišką sūrį. Delice de Jenlain pradėtas gaminti nuo 1922 metų. Sūris pasižymi maloniu, švelniu ir vos pikantišku skoniu bei auksine spalva. Skanaujant juntami vaisiai, riešutai ir sviesto poskonis. Geriausia šį … Skaitykite išsamiau…
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė