Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prancūzija

cendre royal

Cendre Royal

Pusminkštis karvės pieno sūris, labai panašus į Morbier, tik padarytas iš pasterizuoto karvės pieno. Išskirtinis sūrio bruožas – pelenų sluoksnis sūrio viduje. Legenda teigia, kad anksčiau šis sūris buvo gaminamas iš vakarinio ir rytinio melžimo pieno, todėl tam, kad apsaugoti … Skaitykite išsamiau…

morbier

Morbier

Pusminkštis karvės pieno sūris iš Prancūzijos (jo pavadinimas kilęs nuo kaimelio Morbier pavadinimo). Išskirtinis Morbier bruožas – pelenų sluoksnis sūrio viduje. Anksčiau šis sūris buvo gaminamas iš vakarinio ir rytinio melžimo pieno, todėl tam, kad apsaugoti sūrį pernakt, ant vakarinio … Skaitykite išsamiau…

raclette

Raclette

Specialus sūris, skirtas gaminti prancūzų mėgiamą patiekalą “raclette”. Sūris pateikiamas ką tik užkeptas ir valgomas su marinuotomis daržovėmis: agurkėliais, karnišonais, svogūnėliais bei karštomis bulvėmis. Taip pat siūloma pateikti kelių rūšių karštai ar šaltai rūkytų kumpių, šoninės, pjaustytų plonais griežinėliais. Raudonas vynas … Skaitykite išsamiau…

vezelay

Vézelay

Minkštas, švelnaus skonio ožkos pieno sūris. Puikiai tiks kaip aperityvas ar desertas, mėgaukitės su medumi ar su salotomis, derinkite su Chablis vynu. Kilmės šalis: Prancūzija

le pic

Le Pic

Mažas, minkštas lapo formos ožkos pieno sūrelis. Kilmės šalis: Prancūzija

valencay

Valençay AOP Fermier

Nukirstos piramidės formos nepasterizuoto ožkos pieno sūris, brandinamas 10 dienų, įgyja kilmingą, ožkinį ir intensyvų kvapą. Stangrios, bet subtilios tekstūros. Legenda sako, kad Napoleonas, grįždamas po nesėkmingo žygio į Egiptą, buvo sustojęs Valençay kaimelyje. Piramidės formos sūreliai sukėlė Napoleono pyktį … Skaitykite išsamiau…

langres

Langres

Labai įdomus nepasterizuoto karvės pieno sūris iš Langres (Šampanės provincija, Prancūzija). Nuo XVIII a. gaminamas apie 180 g sveriantis sūris dabar žymimas saugomos kilmės vietos nuorodos ženklu. Iš kitų sūrių išsiskiria paviršiuje susiformavusiu įdubimu, nes per 5 savaičių brandinimo laikotarpį … Skaitykite išsamiau…

buche

Bûche de Chèvre

Bûche de Chèvre – pasterizuoto ožkų pieno sūris, pagamintas Poitou-Charentes regione (Prancūzija). Brandinimo metu (nuo 2 sav. iki 2 mėn.) ant sūrio susidaro pakankamai kieta žievelė, padengta baltu pelėsiu. Stipriai išreikšto ožkų sūriams būdingo skonio, švelnus ir kreminis viduje, kiek … Skaitykite išsamiau…

chevre d'argental

Chèvre d’Argental

Kreminės tekstūros ožkos pieno sūris iš Liono. Padengtas baltu pelėsiu, švelnaus, labai malonaus skonio. Kilmės šalis: Prancūzija

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė