Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prancūzija

Rocbleu

Rocbleu

Karvės pieno, švelnus, kreminis mėlynojo pelėsio sūris (vienas iš švelniausių mėlynojo pelėsio sūrių), kurio žievė padengta daržovių pelenais ir mėlynuoju pelėsiu. Sūris, turintis visai neilgą istoriją, tačiau jau tapęs populiariu. Rocbleu galima lydyti ir naudoti įvairiausiems patiekalams gaminti.

fourme d'ambert

Fourme d’Ambert

Legendos teigia, kad Fourme d’Ambert buvo daromas dar druidų ir galų laikais. Kaip ten bebūtų, tai vienas seniausių prancūziškų sūrių, savo amžiumi besivaržantis su įžymiuoju Roquefort. Sūris gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno, brandinamas apie 2 mėn. rūsiuose (prieš brandinimą suleižiamos … Skaitykite išsamiau…

auvergne

Bleu d’Auvergne

Bleu d’Auvergne – karvės pieno sūris su mėlynuoju pelėsiu, kurio pavadinimas kilęs nuo vietos, kur gaminamas (Overnė ir jos apylinkės).  Šio sūrio istorija ne tokia jau sena, 1850 m. jį sukūrė sūrininkas Antoine Roussel, pastebėjęs kad mėlynas pelėsis, atsiradęs ant … Skaitykite išsamiau…

cendre royal

Cendre Royal

Pusminkštis karvės pieno sūris, labai panašus į Morbier, tik padarytas iš pasterizuoto karvės pieno. Išskirtinis sūrio bruožas – pelenų sluoksnis sūrio viduje. Legenda teigia, kad anksčiau šis sūris buvo gaminamas iš vakarinio ir rytinio melžimo pieno, todėl tam, kad apsaugoti … Skaitykite išsamiau…

morbier

Morbier

Pusminkštis karvės pieno sūris iš Prancūzijos (jo pavadinimas kilęs nuo kaimelio Morbier pavadinimo). Išskirtinis Morbier bruožas – pelenų sluoksnis sūrio viduje. Anksčiau šis sūris buvo gaminamas iš vakarinio ir rytinio melžimo pieno, todėl tam, kad apsaugoti sūrį pernakt, ant vakarinio … Skaitykite išsamiau…

raclette

Raclette

Specialus sūris, skirtas gaminti prancūzų mėgiamą patiekalą “raclette”. Sūris pateikiamas ką tik užkeptas ir valgomas su marinuotomis daržovėmis: agurkėliais, karnišonais, svogūnėliais bei karštomis bulvėmis. Taip pat siūloma pateikti kelių rūšių karštai ar šaltai rūkytų kumpių, šoninės, pjaustytų plonais griežinėliais. Raudonas vynas … Skaitykite išsamiau…

vezelay

Vézelay

Minkštas, švelnaus skonio ožkos pieno sūris. Puikiai tiks kaip aperityvas ar desertas, mėgaukitės su medumi ar su salotomis, derinkite su Chablis vynu. Kilmės šalis: Prancūzija

le pic

Le Pic

Mažas, minkštas lapo formos ožkos pieno sūrelis. Kilmės šalis: Prancūzija

valencay

Valençay AOP Fermier

Nukirstos piramidės formos nepasterizuoto ožkos pieno sūris, brandinamas 10 dienų, įgyja kilmingą, ožkinį ir intensyvų kvapą. Stangrios, bet subtilios tekstūros. Legenda sako, kad Napoleonas, grįždamas po nesėkmingo žygio į Egiptą, buvo sustojęs Valençay kaimelyje. Piramidės formos sūreliai sukėlė Napoleono pyktį … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė