Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prancūzija

valencay

Valençay AOP Fermier

Nukirstos piramidės formos nepasterizuoto ožkos pieno sūris, brandinamas 10 dienų, įgyja kilmingą, ožkinį ir intensyvų kvapą. Stangrios, bet subtilios tekstūros. Legenda sako, kad Napoleonas, grįždamas po nesėkmingo žygio į Egiptą, buvo sustojęs Valençay kaimelyje. Piramidės formos sūreliai sukėlė Napoleono pyktį … Skaitykite išsamiau…

langres

Langres

Labai įdomus nepasterizuoto karvės pieno sūris iš Langres (Šampanės provincija, Prancūzija). Nuo XVIII a. gaminamas apie 180 g sveriantis sūris dabar žymimas saugomos kilmės vietos nuorodos ženklu. Iš kitų sūrių išsiskiria paviršiuje susiformavusiu įdubimu, nes per 5 savaičių brandinimo laikotarpį … Skaitykite išsamiau…

buche

Bûche de Chèvre

Bûche de Chèvre – pasterizuoto ožkų pieno sūris, pagamintas Poitou-Charentes regione (Prancūzija). Brandinimo metu (nuo 2 sav. iki 2 mėn.) ant sūrio susidaro pakankamai kieta žievelė, padengta baltu pelėsiu. Stipriai išreikšto ožkų sūriams būdingo skonio, švelnus ir kreminis viduje, kiek … Skaitykite išsamiau…

chevre d'argental

Chèvre d’Argental

Kreminės tekstūros ožkos pieno sūris iš Liono. Padengtas baltu pelėsiu, švelnaus, labai malonaus skonio. Kilmės šalis: Prancūzija

Neufchatel1

Coeur de Neufchatel

Nors ir ne pats garsiausias, tačiau tikrai seniausias prancūziškas sūris. Jo istorija siekia ne šimtus, o tūkstančius metų. Pradėtas gaminti Neufchâtel-en-Bray vietovėje, viršutinėje Normandijoje X a. Legenda teigia, jog šio sūrio forma atsirado dar viduramžiuose, kai šimtamečio karo metu (XIV-XV … Skaitykite išsamiau…

petit bichon

Petit Bichon

Retas ožkos pieno sūris iš Luaros slėnio. Kilmės šalis: Prancūzija

Petit Munster

Petit Munster

Turbūt pats žinomiausias Elzaso regiono sūris su “kvapeliu”, daromas nuo VII amžiaus. Munster – nepasterizuoto karvės pieno sūris plauta žieve. Sūriai brandinami 1-3 mėnesius, kasdien plaunami sūriu vandeniu. Nepaisant stipraus kvapo, sūris turi labai malonų, sodrų, ilgai išliekantį skonį.

Le Chèvre des Crémiers

Le Chèvre des Crémiers

Gaminamas iš nenugriebto ožkos pieno, 3 savaites bręsta rūsiuose, vėliau patalpinamas į medinę dėžutę, kurioje brandinamas dar 2 savaites. Galima brandinti ir ilgiau, tekstūra taps labiau kreminė. Skonis kreminis, su lengva rūgštele. Kilmės šalis: Prancūzija

occitane

L‘Occitan

Minkštas, švelnaus skonio ožkos pieno sūris iš Pietų Prancūzijos. Papuoštas Oksitanų (Langedoko) kryžiumi. Kilmės šalis: Prancūzija.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė