Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prancūzija

Neufchatel1

Coeur de Neufchatel

Nors ir ne pats garsiausias, tačiau tikrai seniausias prancūziškas sūris. Jo istorija siekia ne šimtus, o tūkstančius metų. Pradėtas gaminti Neufchâtel-en-Bray vietovėje, viršutinėje Normandijoje X a. Legenda teigia, jog šio sūrio forma atsirado dar viduramžiuose, kai šimtamečio karo metu (XIV-XV … Skaitykite išsamiau…

petit bichon

Petit Bichon

Retas ožkos pieno sūris iš Luaros slėnio. Kilmės šalis: Prancūzija

Petit Munster

Petit Munster

Turbūt pats žinomiausias Elzaso regiono sūris su “kvapeliu”, daromas nuo VII amžiaus. Munster – nepasterizuoto karvės pieno sūris plauta žieve. Sūriai brandinami 1-3 mėnesius, kasdien plaunami sūriu vandeniu. Nepaisant stipraus kvapo, sūris turi labai malonų, sodrų, ilgai išliekantį skonį.

Le Chèvre des Crémiers

Le Chèvre des Crémiers

Gaminamas iš nenugriebto ožkos pieno, 3 savaites bręsta rūsiuose, vėliau patalpinamas į medinę dėžutę, kurioje brandinamas dar 2 savaites. Galima brandinti ir ilgiau, tekstūra taps labiau kreminė. Skonis kreminis, su lengva rūgštele. Kilmės šalis: Prancūzija

occitane

L‘Occitan

Minkštas, švelnaus skonio ožkos pieno sūris iš Pietų Prancūzijos. Papuoštas Oksitanų (Langedoko) kryžiumi. Kilmės šalis: Prancūzija.

coeur berry

Cœur du Berry

Širdelės formos ožkos pieno sūris, padengtas pelenais. Kilmės šalis: Prancūzija

cantal

Cantal

Cantal yra vienas iš penkių sūrių, gaminamų Auvergne, pažymėtų saugoma kilmės vietos nuoroda. Jo istorija siekia 2000 metų – tiek laiko jis gaminamas tokiu pačiu būdu. Cantal dažniausiai pateikiamas po valgio, tinka su raudonom uogom. O pjaustytas kubeliais – puikiai … Skaitykite išsamiau…

lingot 1

Lingot d’Argental

Švelnus sūris iš Lyon regiono, gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno.Turi šviesią valgomo pelėsio žievę, kreminės tekstūros.

brie

Brie Mon Sire

Brie – žinomiausias ir populiariausias prancūziškas sūris pasaulyje. Prieš keletą šimtmečių Brie sūriu buvo mokama duoklė karaliams. Sūris padengtas valgomu baltuoju pelėsiu. Minkštas, malonaus, turtingo skonio. Puikiai tiks su Chardonnay, Pinot Noir, raudonuoju Bordeaux ar šampanu.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė