Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prancūzija

langres

Langres

Labai įdomus nepasterizuoto karvės pieno sūris iš Langres (Šampanės provincija, Prancūzija). Nuo XVIII a. gaminamas apie 180 g sveriantis sūris dabar žymimas saugomos kilmės vietos nuorodos ženklu. Iš kitų sūrių išsiskiria paviršiuje susiformavusiu įdubimu, nes per 5 savaičių brandinimo laikotarpį … Skaitykite išsamiau…

buche

Bûche de Chèvre

Bûche de Chèvre – pasterizuoto ožkų pieno sūris, pagamintas Poitou-Charentes regione (Prancūzija). Brandinimo metu (nuo 2 sav. iki 2 mėn.) ant sūrio susidaro pakankamai kieta žievelė, padengta baltu pelėsiu. Stipriai išreikšto ožkų sūriams būdingo skonio, švelnus ir kreminis viduje, kiek … Skaitykite išsamiau…

chevre d'argental

Chèvre d’Argental

Kreminės tekstūros ožkos pieno sūris iš Liono. Padengtas baltu pelėsiu, švelnaus, labai malonaus skonio. Kilmės šalis: Prancūzija

Neufchatel1

Coeur de Neufchatel

Nors ir ne pats garsiausias, tačiau tikrai seniausias prancūziškas sūris. Jo istorija siekia ne šimtus, o tūkstančius metų. Pradėtas gaminti Neufchâtel-en-Bray vietovėje, viršutinėje Normandijoje X a. Legenda teigia, jog šio sūrio forma atsirado dar viduramžiuose, kai šimtamečio karo metu (XIV-XV … Skaitykite išsamiau…

petit bichon

Petit Bichon

Retas ožkos pieno sūris iš Luaros slėnio. Kilmės šalis: Prancūzija

Petit Munster

Petit Munster

Turbūt pats žinomiausias Elzaso regiono sūris su “kvapeliu”, daromas nuo VII amžiaus. Munster – nepasterizuoto karvės pieno sūris plauta žieve. Sūriai brandinami 1-3 mėnesius, kasdien plaunami sūriu vandeniu. Nepaisant stipraus kvapo, sūris turi labai malonų, sodrų, ilgai išliekantį skonį.

Le Chèvre des Crémiers

Le Chèvre des Crémiers

Gaminamas iš nenugriebto ožkos pieno, 3 savaites bręsta rūsiuose, vėliau patalpinamas į medinę dėžutę, kurioje brandinamas dar 2 savaites. Galima brandinti ir ilgiau, tekstūra taps labiau kreminė. Skonis kreminis, su lengva rūgštele. Kilmės šalis: Prancūzija

occitane

L‘Occitan

Minkštas, švelnaus skonio ožkos pieno sūris iš Pietų Prancūzijos. Papuoštas Oksitanų (Langedoko) kryžiumi. Kilmės šalis: Prancūzija.

coeur berry

Cœur du Berry

Širdelės formos ožkos pieno sūris, padengtas pelenais. Kilmės šalis: Prancūzija

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė