Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Prancūzija

cantal

Cantal

Cantal yra vienas iš penkių sūrių, gaminamų Auvergne, pažymėtų saugoma kilmės vietos nuoroda. Jo istorija siekia 2000 metų – tiek laiko jis gaminamas tokiu pačiu būdu. Cantal dažniausiai pateikiamas po valgio, tinka su raudonom uogom. O pjaustytas kubeliais – puikiai … Skaitykite išsamiau…

lingot 1

Lingot d’Argental

Švelnus sūris iš Lyon regiono, gaminamas iš pasterizuoto karvės pieno.Turi šviesią valgomo pelėsio žievę, kreminės tekstūros.

brie

Brie Mon Sire

Brie – žinomiausias ir populiariausias prancūziškas sūris pasaulyje. Prieš keletą šimtmečių Brie sūriu buvo mokama duoklė karaliams. Sūris padengtas valgomu baltuoju pelėsiu. Minkštas, malonaus, turtingo skonio. Puikiai tiks su Chardonnay, Pinot Noir, raudonuoju Bordeaux ar šampanu.

petit jurassic

Petit Jurassic

Kietas nepasterizuoto karvės pieno sūris, gaminamas Juros kalnų kaimelio sūrinėje Prancūzijoje. Sūris 5 mėnesius brandinamas akmeniniuose rūsiuose. Žievė nelygi, gali būti su įskilimais. Vaisiško, riešutinio, kartais aštroko skonio su ilgu poskoniu, būdingu į Petit Jurassic panašiems sūriams (Raclette ar Gruyere). … Skaitykite išsamiau…

caprin

Grand Caprin Cendre

Švelnus ožkos pieno sūris, padengtas pelenais.

Chabichou du Poitou

Chabichou du Poitou AOC

Ožkų pieno sūris Chabichou du Poitou – vienas iš seniausių prancūziškų sūrių. Gaminamas labai mažoje, apibrėžtoje teritorijoje, Poitou, Loire slėnio pietuose. Vyno kamščio formos, grublėta žieve mažytis sūrelis turi labai ryškų ožkų pieno skonį, tačiau gan švelnus, subtilus, turi kiek … Skaitykite išsamiau…

gres des vosges

Gres des Vosges

Gres des Vosges – stiprus sūris! Dėl specifinio aromato ir panašaus skonio jis patiks Munster gerbėjams. Gres des Vosges gaminamas Elzaso regione (Prancūzija) iš pasterizuoto karvės pieno, ovalios formos, puošiamas paparčio lapeliu. Sūris brandinamas 3 savaites, jo paviršius pastoviai nuplaunamas … Skaitykite išsamiau…

pyrenes

Pyrenees Poivre Vert

Pyrenees Poivre Vert – pusminkštis karvės pieno sūris su žaliaisiais pipirais. Malonaus, lengvai pikantiško skonio, tiks kaip užkandis prie švelnaus balto ar raudono vyno. Kilmės šalis: Prancūzija.

bluet

Bleuet

Piramidės formos, minkštas ir švelnus kaip grietinėlė mėlynojo pelėsio sūris. Gaminamas iš ožkų pieno, kurio skonis ryškiai juntamas.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė