Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Pont l’Eveque

pont-l_eveque

Turbūt seniausias Normandiškas sūris, kurį vis dar gamina Pont l’Eveque apylinkėse. Jo istorija siekia 12 amžių: teigiama, kad sūris buvo daromas tik vienuolyne, o išlikusiuose rankraščiuose minima, kad valgį reikia baigti gabalėliu “angelot” – taip sūris buvo vadinamas anais laikais. Pont l’Eveque išpopuliarėjo 16 amžiuje, nuo tada ir vadinamas kaimelio, kurio apylinkėse daromas, vardu. Sūris gaminamas iš nepasterizuoto karvės pieno. Vidus minkštas, blyškios gelsvos spalvos, švelnios tekstūros ir aštraus kvapo, paviršius padengtas plauta balta žieve. Pont l’Evanque labai sodrus, ir švelnus, ir pikantiškas tuo pat metu. L’Evanque yra vienas puikiausių prancūziškų plautos žievės sūrių pavyzdžių.

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė