Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

San Pietro

san-pietro1

“San Pietro” gaminamas jau 50 metų kaimelyje San Pietro di Feletto mažoje šeimyninėje sūrinėje “Latteria Perenzin”. Maždaug 7 kg sveriančios sūrio galvos brandinamos nuo 16 iki 18 mėn., vėliau padengiamos natūraliu bičių vašku ir dar brandinamos 3 mėn. Vaškas saugo nuo pelėsio, drėgmės praradimo ir suteikia sūriui salsvą aromatą.

Viduje sūris atrodo kaip geltonas marmuras, kvepia riešutais, karamele, sviestu ir medumi.

Trapus, kietas, salsvo skonio, tarsi būtų kryžkelėje tarp Parmigiano ir Piave.

Ragaukite su vidutinio intensyvumo raudonais ar baltais vynas. Žinovai teigia, kad sūrio skonis dar geriau atsiskleidžia mėgaujantis juo natūralaus vaško žvakių šviesoje.

  • Gamybos rajonas: San Michele di Conegliano (kooperatyvas naudoja biodinaminius ūkininkavimo metodus).
  • Sudėtis: ekologiškas karvės pienas, mikrobinis koaguliantas (augalinis renetas), druska.
  • Žievė: tvirta ir lygi, geltonos spalvos.
  • Sūris geltono šieno spalvos, tolygus.
  • Aromatas:  malonus ir išliekantis, su riešutų ir šieno užuominomis.
  • Skonis: švelnus, kol sūris jaunas, bręsdamas įgauna kvapnumo ir pikantiškumo.
  • Siūloma pateikti: su vynu Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc.
  • Gamintojas: Latteria Perenzin (Italija)

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė