Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Vytinti kumpiai

Vytintas kumpis Iberico Cebo mente

Ispaniškas vytintas kumpis Iberico Cebo

Vytintas Iberijos kumpis. Priekinė koja. Vytinimo laikas – min. 24 mėn. Svoris – 5-5,5 kg. Kiaulės šertos grūdais. Parduodamas su specialiu stovu ir peiliu. Supakuotas į dėžę. Vytintas kumpis, ispaniškai chamon (rašoma jamon) – ispanų virtuvės pasididžiavimas. Be jo neįsivazduojamas … Skaitykite išsamiau…

Serrano Jamon Reserva

Ispaniškas vytintas kumpis Serrano Reserva

Vytinimo laikas – min. 10 mėn. Svoris – 6,5 – 7 kg. Parduodamas su specialiu stovu ir peiliu. Supakuotas į dėžę. Vytintas kumpis, ispaniškai chamon (rašoma jamon) – ispanų virtuvės pasididžiavimas. Be jo neįsivaizduojamas nei šventinis, nei kasdienis stalas. “Jamon … Skaitykite išsamiau…

Vytintas kumpis 1 kg su stovu

Ispaniškas vytintas kumpis 1 kg

Vytinimo laikas – min. 10 mėn. Svoris – 1 kg. Parduodamas su specialiu stovu ir peiliu. Supakuotas į dėžę. Kumpis be kaulo. Vytintas kumpis, ispaniškai chamon (rašoma jamon) – ispanų virtuvės pasididžiavimas. Be jo neįsivaizduojamas nei šventinis, nei kasdienis stalas. … Skaitykite išsamiau…

jamon-serrano-jamon-reserva-don-raimundo

Ispaniškas vytintas kumpis, 18 mėn.

Ispaniškas vytintas kumpis “Serrano Don Raimundo”. Vytintas min. 18 mėn. Svoris ~ 8kg. Kaina – 120 € (stovas į kainą neįskaičiuotas)

bresaola

Bresaola

Bresaola – itališka vytinta jautiena. Nuo kitų vytintų gaminių skiriasi tuo, kad ruošiama iš ypatingai liesos mėsos. Mėsa įtrinama druska ir prieskoniais, į kurių sudėtį dažniausiai įeina cinamonas, muskato riešutas, kadagio uogos, juodieji pipirai, lauro lapai, čiobreliai, raudonėliai, rozmarinai ir … Skaitykite išsamiau…

cesina

Vytinta jautiena Cecina Leon IGP

Vytinta jautiena Cecina Leon – pelnytai laikoma vienu skaniausių ispaniškų delikatesų. Tamsiai vyšninės spalvos, burnoje tirpstantis dūmo skonio kumpis gaminamas Leon regione ir yra žymimas IGP ženklu (saugoma kilmės vietos nuoroda). Leon regione (Ispanijos šiaurės rytinėje dalyje) žiemos būna ilgos, … Skaitykite išsamiau…

prosciutto_parma

Prosciutto Crudo Di Parma Gran Riserva

Parmos kumpis – vienas paklausiausių ir populiariausių itališkų produktų pasaulyje. 1963 m. specialiai įkurtas konsorciumas griežtai reguliuoja šio produkto kokybę. Parmos kumpiui naudojamos tik vyriškos giminės tam tikrų veislių (Large White, Landrance ir Duroc) užpakalinės kiaulių kojos. Kiaulės turi būti … Skaitykite išsamiau…

prosciutti-sdaniele-senza-osso

Prosciutto di San Daniele DOP

Itališkas vytintas kumpis “Prosciutto di San Daniele” (be kaulų), vytintas 16 mėn. Teigiama, kad “Prosciutto di San Daniele” gaminamas nuo keltų-romėnų laikų. Udine srityje esančiame San Daniele del Friuli kumpių gamybos buvo imtasi dėl vietovės klimato, ypač palankaus brandinti mėsai: … Skaitykite išsamiau…

toscano-dop-osso

Prosciutto Toscano DOP

Vytintas kiaulienos kumpis, pagamintas Toskanos regione (Italija). Gaminys pažymėtas DOP ženklu – saugoma vietos kilmės nuoroda; tai reiškia, kad kumpių gamybai naudojama tik Toskanos regione auginamų kiaulių mėsa. Kiaulės turi būti mažiausiai 9 mėn. amžiaus, sverti 144-176 kilogramus. Draudžiama naudoti … Skaitykite išsamiau…

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė