Marokietiškas vištienos troškinys su avinžirniais, kuskusu ir ožkos sūriu

marokietiškas vištienos troškinys4 asmenims tikrai pakaks:
2 a.š. rūkytos paprikos, 1 a.š. kumino. 3/4 a.š. cinamono, 1/2 a.š. kalendros, 1/4 a.š kajeno paprikos, 1/2 a.š. juodų pipirų (visi prieskoniai grūsti); 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 0,5 kg vištienos, 1 smulkintas svogūnas, 1 a.š tarkuoto imbiero, 2 smulkintos česnako skiltelės, 1 raudonoji paprika, 2 nedidelės morkos, 3 šaukštai koncentruotos pomidorų pastos, 2 puodeliai vištienos sultinio, 2 puodeliai virtų avinžirnių, 1 citrinos žievelės, 0,5 citrinos sulčių, šviežios kalendros.
1 stiklinė kuskuso, 4 šaukštai gliaudytų pistacijų, 100 g ožkos sūrio.

Aliejuje apkepinkite vištieną ir pusę kiekio prieskonių, sudėkite į puodą. Į keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus ir jame pakepinkite smulkintus svogūnus, česnakus, papriką, imbierą, morkas ir likusius prieskonius. O dabar viską sumaišome: vištieną, daržoves, pomidorų pastą, sultinį ir avinžirnius. Troškiname 15 min. Baigus troškinti sudedame citrinos žievelę ir citrinos sultis.
Kol mėsa troškinasi, paruošiame kuskusą: 1 puodelį kuskuso kruopų užpilame 1 puodeliu verdančio vandens, įberiame žiupsnį druskos, uždengiame ir paliekame brinkti.

Vakarienė paruošta: dedame kuskusą, vištienos ir avinžirnių troškinį, pistacijas, ožkos sūrio gabaliukus ir šviežią kalendrą.
Atrodo, kad visa tai aprašyti trunka ilgiau, nei pagaminti, nes ruošimas truko vos 30 minučių. Labai labai rekomenduojam!
Šaltinis: http://www.halfbakedharvest.com/one-pot-moroccan-chicken-chickpeas-pistachio-couscous-goat-cheese/