Įdarui: aliejaus ir sviesto mišinyje pakepiname svogūną, įmaišome smulkintų petražolių (galima naudoti špinatus), nukeliame nuo ugnies, sudedame rikotą (6 asmenims reiks apie 500 g), šaukštą citrinos sulčių, vieną kiaušinį, užtarkuojam muskato riešuto ir pagardiname druska ir pipirais, įpilam šiek tiek … Skaitykite išsamiau…
Sriubai reiks: 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 3 arbatinių šaukštelių rūkytos paprikos, 700 g bulvių (nuluptų ir supjaustytų kubeliais), smulkinto svogūno galvutės, 3 skiltelių smulkinto česnako, 2 šaukštelių raudonėlio, 2 šaukštelių kumino, 1/4 stiklinės sauso chereso, 2 stiklinių sultinio, 800 g … Skaitykite išsamiau…
4 asmenims tikrai pakaks: 2 a.š. rūkytos paprikos, 1 a.š. kumino. 3/4 a.š. cinamono, 1/2 a.š. kalendros, 1/4 a.š kajeno paprikos, 1/2 a.š. juodų pipirų (visi prieskoniai grūsti); 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 0,5 kg vištienos, 1 smulkintas svogūnas, 1 a.š … Skaitykite išsamiau…
Išbandyta, be galo skani šalta sriuba – “Caprese Gazpacho”: į smulkintuvą dedame 1 kg supjaustytų prinokusių pomidorų, 3 skilteles česnako, pusę svogūno galvos, šaukštelį druskos, aitriąją papriką (jei mėgstate aštriau) ir sutriname. Įdedame kelis ledo kubelius, pagardiname 2 šaukštais balzaminio … Skaitykite išsamiau…
Jei gaminti ruošiatės vakare, juodąsias pupeles užmerkite iš ryto (mirkt turėtų apie 12 val.), tuomet 1-1,5 val. virkite, kol suminkštės (kad būtų gardesnės, į puodą įmeskite morką, svogūną, saliero stiebą, lauro lapą, česnako skiltelę). Aliejuje pakepinkite pievagrybius ir svogūnus, pabaigoje … Skaitykite išsamiau…
Susmulkinkite sūdytą marokietišką citriną, saują žalių alyvuogių, 2 šaukštus šviežio raudonėlio ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus su aitriosiomis paprikomis. Šiame mišinyje apvoliokite 8 vištos blauzdeles, pasūdykite, pabarstykite juodais pipirais ir kepkite orkaitėje. Patikėkit, marokietiška citrina šį banalų receptą paverčia įmantraus … Skaitykite išsamiau…
Ne kartą išbandytas ir niekada nenuvylęs receptas – višta su rūkyta paprika. Nusausinkite vištą, pasūdykite, aptepkite sviestu (galite šiek tiek sviesto įkišti ir po odele), gausiai apibarstykite rūkyta paprika, į vidų įdėkite prieskoninių žolelių (čiobrelio, rozmarino), suriškite ir dėkite ant … Skaitykite išsamiau…
Jei gaminti ruošiatės vakare, juodąsias pupeles užmerkite iš ryto (mirkt turėtų apie 12 val.), tuomet 1-1,5 val. virkite, kol suminkštės (kad būtų gardesnės, į puodą įmeskite morką, svogūną, saliero stiebą, lauro lapą, česnako skiltelę). Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau ir kepkite … Skaitykite išsamiau…
Keptas Camembert – labai skanus užkandis. 250 g Camembert išimkite iš popieriaus, nupjaukite viršutinę plutą, prismaigstykite rozmarino ir česnako, užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. 180 C orkaitėje, 15-20 min. Šaltinis: http://www.jamieoliver.com/recipes/cheese-recipes/beautiful-baked-camembert
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė