Padažui susmulkinkite truputį česnako, patarkuokite sūdytos marokietiškos citrinos žievelės, užpilkite švelniu alyvuogių aliejumi. Buivolių mocarelą suplėšykite ir marinuokite padaže apie valandą. Prieš pat pateikiant pakaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejaus ir pakepinkite baziliko lapelius, kad taptų traškūs. Šaltinis: https://www.donnahay.com.au/recipes/recipe-entertaining/marinated-buffalo-mozzarella-with-preserved-lemon-and-crispy-basil-leaves
Iš pradžių paruoškite burokėlius: nulupkite, supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu ir kepkite orkaitėje, kol suminkštės. Tuomet sluoksniuokite ant baltos duonos burokėlius, ožkos sūrį, rukolą ir vėl sūrį. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Bus gardu! Šaltinis: http://bsinthekitchen.com/beet-arugula-goat-cheese-grilled-cheese/
Alyvuogių aliejuje pakepinkite špinatus (apie 4 min.), įpilkite šlakelį raudono vyno acto ir druskos, trumpai patroškinkite ir sudėkite į dubenėlį. Toje pačioje keptuvėje aliejuje pakepinkite svogūną, sudėkite keptas konservuotas paprikas, česnako, supjaustytas chorizo dešreles. Pagardinkite rūkyta paprika ir aitriąją paprika, … Skaitykite išsamiau…
Originaliame recepte (nuoroda žemiau) procesas pakankamai ilgas, vien svogūnų paruošimas trunka apie 1,5 val. Mes kai ką pakeitėme ir visas patiekalas buvo paruoštas per pusvalandį. Ėmėme sluoksniuotą tešlą, išpjovėme apskritimus ir sudėjome į kepimo formeles (taip pasirodė paprasčiau, nei tikėtis, … Skaitykite išsamiau…
Užkaiskite puodą makaronams, kol vanduo užvirs ir makaronai bus paruošti, pasidarykite padažą. Keptuvėje alyvuogių aliejuje paskrudinkite šoninę, tuomet įberkite smulkinto česnako ir čili paprikėlių (jei mėgstate aštriau), tada sudėkite smulkintus bazilikus ir užpilkite passata (pomidorų tyre), patroškinkite. Išvirusius makaronus sudėkite … Skaitykite išsamiau…
Šis, kaip ir visi Jamie Oliver receptai, paprastas, bet rezultatas puikus. Ožkos pieno sūrį aptepkite smulkintu mairūnu ir alyvuogių aliejumi bei pakepkite orkaitėje 15 min. Sudėkite rukolą, smulkiai pjaustytą pankolį, juodas alyvuoges, patrupinkite ožkos sūrio, apibarstykite aitiųjų paprikų drožlėmis, pagardinkite … Skaitykite išsamiau…
Užkaiskite didelį puodą vandens, pasūdykite, užvirus sumeskite kriaukles ir apvirkite 2-3 minutes. Tuo tarpu į rikotą įmaišykite šviežių smulkintų bazilikų, tarkuotos citrinos žievelės ir pusę stiklinės tarkuoto Pecorino Romano sūrio. Šiuo įdaru įdarykite apvirtas kriaukles ir sudėkite į sviestu išteptą … Skaitykite išsamiau…
Kad jau turime buratos, galima paeksperimentuoti. Sutikite, burata su pankoliais ir mėtomis skamba labai intriguojančiai. Šviežią pankolį labai plonai supjaustykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, užtarkuokite citrinos žievelės ir palikite 10 minučių. Dėkite į lėkštes marinuotus pankolius, suplėšykite buratą, užberkite … Skaitykite išsamiau…
Išvirkite bolivines balandas (kruopų ir vandens santykis 1:2). Kol dar neatvėso, sudėkite rukolą ir ožkos sūrį, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite druska. Greitai pagaminama, skanu, sotu ir sveika. Ar žinote kad: vertinant pagal mineralinių medžiagų kiekį, kynvos lenkia tokias populiarias grūdines … Skaitykite išsamiau…
Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi
Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.
Sukūrė: novelė