Užupio krautuvė — vytinti kumpiai, alyvuogių aliejus ir kiti delikatesai

Draugų receptai

tagliatele su sepiju rasalu

Juodi tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša

Pas mus užsukęs kulinarinio lofto ČIOP ČIOP šefas Gian Luca Demarco nusipirko sepijų rašalo. Ką gamino? O gi juodus tagliatelle su viskyje prigirdyta lašiša. Mes neragavome, bet ragavusieji sako, kad labai skanu. Dalinamės jo receptu: 4 porcijoms Makaronams 250g kietagrūdžių … Skaitykite išsamiau…

chorizo su krevetemis

Krevečių ir chorizo užkandis

200 g vidutinio dydžio krevečių 200 g chorizo dešrelių 1 susmulkinta česnako skiltelė 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių 1 šaukštas raudonojo vyno acto 1 šaukštas sauso chereso 1/4 puodelio tyro alyvuogių aliejaus 2 šaukštai susmulkintų petražolių Į dubenį sudėkite krevetes, česnaką, … Skaitykite išsamiau…

smidrai su gruyere

Smidrų ir Gruyere sūrio tartas

Bemielę sluoksniuotą tešlą atšildykite, dėkite į kepimo formą, subadykite šakute, kepkite orkaitėje 10-15 min. Tuomet užtarkuokite Gruyere sūrio, sudėkite smidrus ir dar 15 min. kepkite.

pyragėliai su chorizo

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su chorizo dešra ir ožkos sūriu

4 asmenims: 100 g pievagrybių alyvuogių aliejaus 500 g sluoksniuotos tešlos 100 g chorizo 8 vyšniniai pomidorai 16 brokolių pumpurų (nuplikytų verdančiu vandeniu) 100 g ožkos pieno sūrio Pievagrybius susmulkinkite, pakepinkite alyvuogių aliejuje. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite norimo dydžio kvadratais, ant … Skaitykite išsamiau…

Kuskusas su Gruyere

Siūlome pasigaminti: kuskusas su romaninėmis salotomis ir Gruyère sūriu

Jums reikės: 200 g Gruyère sūrio 25 g sviesto 2 šaukštai miltų 400 ml pieno druskos, pipirų, muskato riešuto 200 g kuskuso 200 ml vištienos sultinio 800 g romaninių salotų 75 g pekano riešutų Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir … Skaitykite išsamiau…

salotos su smidrais ir buivoliu mocarela

Salotos su smidrais ir buivolių mocarela

Smidrus apvirkite 4-5 min. pasūdytame vandenyje, į dubenį dėkite mėgstamų salotų, smidrus, pjaustytus pomidorus, svogūnus, suplėšytą mocarelą. Padažui sumaišykite actą, aliejų ir garstyčias. Bus gardu, jei uždėsite ir kelis baziliko lapelius. Skanaus! Šaltinis: http://www.italianfoodforever.com/2012/06/asparagus-cherry-tomato-mozzarella-salad/

smidrai su pomidorais ir feta

Smidrai su pomidorais ir fetos sūrio padažu

Smidrus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Trumpai apkepkite ant keptuvės ar lauko kepsninėje. Pateikite su smulkintais pomidorais ir fetos padažu. Padažui smulkintuve sutrinkite: Kalamata alyvuoges, fetos sūrį, svogūną, česnaką, alyvuogių aliejų, raudono vyno actą, šiek tiek dižono garstyčių, … Skaitykite išsamiau…

tartas su smidrais ir suriu

Tartas su smidrais, šonine ir sūriu

Kol paruošite sūrio įdarą ir tešlą, smidrus pamarinuokite su alyvuogių aliejumi, citrinos žievelėmis, druska ir pipirais. Sluoksniuotą bemielę tešlą atšildykite, iškočiokite, subadykite šakute ir trumpam pašaukite į orkaitę. Rikotą pagardinkite česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis (labai tiks čiobreliai, rozmarinai, peletrūnas), įberkite … Skaitykite išsamiau…

sumustiniai su smidrais ir brie suriu

Sumuštiniai su smidrais ir Brie

Keptuvėje pakepinkite duonos riekeles, tuomet paskrudinkite kumpio arba šoninės, išsiskyrusiuose riebaluose pakepinkite smidrus; tuomet ant duonos dėkite gabalėlį Brie sūrio, vėl į keptuvę, kad sūris pradėtų lydytis, tuomet uždėkite smidrus ir kumpio arba šoninės traškutį. Įkvėpė: http://heatherchristo.com/cooks/2014/04/29/asparagus-crispy-prosciutto-and-brie-grilled-cheese/

Draugai

Naujienlaiškis

Prisijunkite prie mūsų naujienlaiškio ir naujienas sužinokite patys pirmi

Mūsų partneriai

  • Favols
  • part_jl
  • part_ea
  • part_tc
  • part_dg
  • part_pp
  • part_fb
  • part_gg
  • part_fc

Užupio krautuvė © 2010. Visos teisės saugomos.

Sukūrė: novelė